Categories
My Way

My Way: Browser

Zoals ik in het vorige deel al zei gebruik ik Flock. Dit om een aantal redenen:

 • Firefox variant
 • Geïntegreerd blog-platform, compatibel met WordPress
 • Handig gebruik van Flickr-account
 • RSS reader (nog een?)

De twee in het midden spreken voor zich, de eerste kan als voordeel verdwijnen als de malware-snodaards deze browser beginnen te viseren.

Gebruik van Flickr

Bij het opstarten na installeren krijg je de mogelijkheid om je blogaccount, flickr/photobucketaccount en/of del.icio.us account op te zetten. Na het ingeven van je Flickr-gegevens krijg je een extra paneel dat in een oogwenk jou foto’s of die van je contacten weergeeft. Drag en drop mogelijkheden zijn uiteraard van de partij, alsook een vrij leuke uploader! Ik hoop dat dezelfde mogelijkheid binnenkort zal bestaan voor Zooomr accounts zodat ik ook deze ten volle kan benutten.

Gemakkelijk bloggen

Je gaat door je links en komt iets blog-waardigs tegen? Ctrl-B en een schermpje komt tevoorschijn alwaar je naar hartelust kan beginnen schrijven en daarna publishen. Draft worden hier wel (tenzij ik iets mis) opgeslagen op de PC en zijn dus niet elders beschikbaar. Jammer puntje! In dit blogscherm is de drag en drop mogelijkheid van het Flickr gedeelte uiteraard enorm handig.

De rss reader

Ik gebruik deze rss reader voor een klein aantal nieuws-feeds zoals de BBC en VRT.

Surfin’

Hoe ziet mijn gewoonlijke surf-sessie er dan uit? Gewoonlijk smijt ik mijn Bloglines open en begin ik alles af te lezen. Interessante stukjes die ik verder wil lezen of die ik hier op wil zetten open ik in een nieuwe tab. Na alle feeds achter de rug te hebben begin ik de geopende tabs van dichterbij te bekijken. Hiermee kunnen 4 dingen gebeuren.

 • Ze komen in de linkblog: Door deze plugin heb ik een shortcut die de link in de linkblog dumpt met een lijntje commentaar.
 • Als ik geen tijd heb om er verder op in te gaan en wil bewaren voor thuis gebruik ik een andere shortcut die mogelijk is gemaakt door ToRead. Een druk op die knop stuurt de desbetreffende pagina naar een mailadres. Hiervoor is mijn Gmail-account met een regel opgesteld dat hij deze mails van een aparte label voorziet die ik dan thuis op mijn gemak kan lezen.
 • Is het een interessante link die later van toepassing kan zijn of die ik niet wil kwijtraken, dan wordt deze door del.icio.us behandelt. Meer uitleg hoeft hier niet bij neem ik aan? Hiervoor gebruik ik de del.icio.us plugin (en dus niet de standaardfunctionaliteit die Flock geeft op dit moment).
 • We dingesen erover.

Verder zijn er nog enkele standaard links die ik dagelijks check, maar die zijn te vinden op mijn Google Homepage. Nog een shortcut die terug te vinden is, is uiteraard die om een site in Bloglines toe te voegen.

Extensions

Het is Firefox, dus het zou raar zijn als ik geen enkele extension gebruik. het zijn er echter niet heel veel:

 • Meebo Sidebar
 • Session Manager
 • Gmail Manager
 • Del.icio.us
 • Update Notifier

Allemaal terug te vinden op de Flock Extension page!
Yup, that’s it. Vragen? Bemerkingen? Tips? Laat ze komen!

technorati tags:, , ,

5 replies on “My Way: Browser”

[…] Je zal misschien ook hebben gemerkt dat het gemiddelde aantal posts per dag/week een beetje is toegenomen. Dit heb ik vooral te danken aan de wijze raad van Clopin, die ons heeft gewezen op de voordelen van Flock. Ik ben er wreed content van! […]

Comments are closed.