Categories
Film

Smokin' Aces

Smokin' Aces
Soms is er zo weer eens een film die enorm cool klinkt. In a Ocean’s 11 kinda way. Smokin’ Aces lijkt zeer zeker zo een die voor mij van die toepassing is.

De setup is vrij klassiek maar geeft veel plaats voor improvisatie: persoon beslist de maffia de rug toe te keren en wil getuigen. Mafia wil hem uiteraard dood en zet een prijs op hem (for the record: miljoen dollar). En nu wordt het leuk: de huurmoordenaars:

  • The Queens: 2 vrouwen willen tussen al die mannen laten zien hoe het moet. Een van de twee vrouwen is trouwens Alicia Keys
  • The Tremor Brothers: doen niets liever dan moorden. Just for fun, het geld maakt het natuurlijk nog leuker.
  • Bounty Hunters: 3 niet al te slimme huurmoordenaars. Een ervan is gespeeld door Ben Affleck wat u nu al zou moeten overtuigen om deze film te bekijken.
  • El Estrago: De ultieme pro. De man heeft zelfs de topjes van zijn vingers eraf gedaan om geen vingerafdrukken achter te kunnen laten.
  • Lazlo Soot: De geheimzinnige van de hoop, niemand weet hoe hij eruit ziet.

Goed, wat hebben we nog nodig? The Feds, of course. Hier neemt Andy Garcia een rol voor zijn rekening. 3 feds in totaal die de taak hebben hem te beschermen. Hell of a job… Verder heeft Israel, de getuige waar we het over hebben, ook nog eens 3 bodyguards.

Regisseur van dienst is Joe Carnahan. Qui? Wel, misschien ken je hem van Narc, een film die Tom Cruise heeft overhaald, na het bekijken ervan, als executive producer in het bootje te stappen. De ervaring was blijkbaar enorm goed, want Cruise wou hem voor MI:3. En wat doet de heer Carnahan? Een welgemeende, richting Tom Cruise. Yup, Joe wou dit maken en besloot dus niet voor een kaskraker als Mission Impossible 3 te gaan. Talk about balls!

Oh, en na het lezen van het stuk in Empire over deze film: verwacht bloed. Veel bloed. Ze zijn moeten gaan bijhalen.

7 maart, vrienden en vriendinnen. Noteer het.

8 replies on “Smokin' Aces”

Zelf heb ik ‘m nog niet gezien, maar de reacties van degenen die hem wel al gezien hebben zijn vrij koel. Een snelle actiefilm met veel lawaai en veel geweld, om je verstand bij op nul te zetten en achteraf even snel weer te vergeten. Er zouden een aantal serieuze plotholes inzitten naar het einde toe, en ook veel conversaties in de stijl van Tarantino: absurde conversaties die eigenlijk totaal niet bij het moment passen.
Maar ik wil ‘m toch ook wel zien.

Zelf heb ik 'm nog niet gezien, maar de reacties van degenen die hem wel al gezien hebben zijn vrij koel. Een snelle actiefilm met veel lawaai en veel geweld, om je verstand bij op nul te zetten en achteraf even snel weer te vergeten. Er zouden een aantal serieuze plotholes inzitten naar het einde toe, en ook veel conversaties in de stijl van Tarantino: absurde conversaties die eigenlijk totaal niet bij het moment passen.
Maar ik wil 'm toch ook wel zien.

Comments are closed.