Categories
Actueel

NSV optocht

De studentenclub NSV trok naar jaarlijkse gewoonte door de stad. Op GVA lezen we:

De kleine incidenten buiten beschouwing gelaten, bleef alles relatief rustig.

Althans tot de krant naar de drukpers ging. Want een bezoek aan de stadswaag zou u moeten leren dat het café “De Markies” zware klappen heeft moeten incasseren. Ruiten gesneuveld, bierglazen in het rond, uitbaters gewond, oproerpolitie… Tenzij dit natuurlijk voor GVA een klein incident is.

Krapuul.

UPDATE: De vrienden van Asfaltkonijn hebben iets wel heel opmerkelijk gevonden. Op het politics.be forum wisten ze blijkbaar al dat de ramen gingen sneuvelen. Post dateert van 28 feb ’07.

32 replies on “NSV optocht”

Het is inderdaad de Stokkem en zijn vriendin die de klappen hebben mogen ontvangen blijkbaar, heb daarstraks ne maat aan de lijn gehad die om 1u nog mee houten borden tegen de ruiten heeft liggen timmeren. Of wat vroeger ruiten waren.

het is door eikels als het nsv dat het studentenleven een slechte naam krijgt! Wij brusselse studenten dragen klakken, maar probeer daar eens mee buiten te komen in antwerpen, ze bezien u direct als ne voze nsv’er. Echt schandalig die mannen ze, van de week hebben ze met vier man geprobeerd om ewa linkse studenten in elkaar te slaan, en da wordt allemaal gerelativeerd. Die kring zou, net als de moederpartij, verboden moeten worden

Tis ni den eerste keer dat Stokkem last krijgt met NSV, dacht ik zo…
De politie trouwens ook niet… Alleen jammer dat ze pas zo laat hebben gereageerd. Dat hadden ze toch kunnen weten?

Das wel megafok. Voor zover ik weet is de Stokkem ne kerel met ne grote mond maar voor de rest niet echt schadelijk voor de omgeving. Niet te geloven gewoon…waar is den tijd dat er op de stadswaag BBQ’s werden gegeven en er gewoon leuke feestjes waren. Damn…it brings back memories.

De smeerlappen hebben onze voordeur ingetrapt. Gelukkig was de politie er net op tijd bij of we hadden nog klappen gekregen ook waarschijnlijk.
->

Het is precies altijd de Markies dat die mannen viseren.
Wat doet de Markies nu eigenlijk verkeerd eh.
Ik hoop dat er deze keer EINDELIJK eens gevolg wordt gegeven aan zulke incidenten, dat het ermee gedaan is.

[…] Gisterenavond trok de NSV (“de enige radicaal Vlaams-nationalistische studentenvereniging”) naar jaarlijkse gewoonte door Antwerpen. En dat zullen we geweten hebben: onze voordeur is door enkele heethoofden met geweld ingetrapt. En blijkbaar is De Markies, een café honderd meter verder, volledig vernield. Toch vindt de Gazet Van Antwerpen blijkbaar dat alles vlot verlopen is: “De kleine incidenten buiten beschouwing gelaten, bleef alles relatief rustig.” […]

Als buur van de asfaltkonijn mannen heb ik dus ook de meute gezien en vooral gehoord. Het aandeel aan krapuul binnen deze groep Vlamingen lag duidelijk hoger dan de rest van Vlaanderen, getuige de vernielingen. Ik ben mee op straat gekomen net nadat ik de knal hoorde van de deur die werd ingestampt. Dat later de Markies nog eraan moest geloven was te verwachten. Ik vond persoonlijk de politiebegeleiding bijzonder zwak. Pas later toen het wat begon te escaleren kreeg je de helikopter en wat extra stevige combi’s maar dan ben je te laat. Kleine incidenten waren het dus niet zoals het Belga bericht vermeld op oa. GVA en de Morgen.

Vorige week nog werd een redactielid van het UA studentenblad Dwars door enkele NSV leden in elkaar geslagen omdat hij meewerkte aan een artikel waarin het 30 jarig bestaan van de vereniging werd besproken. Enkele citaten uit hun eigen publicaties waren er teveel aan. Bovendien verwijderde het NSV zowat alle oplages uit de verdeelpunten van Dwars en bracht een deel overgoten met azijn terug aan het redactielokaal.

Vrije meningsuiting volgens het NSV, mooi!

Het is inderdaad de Stokkem en zijn vriendin die de klappen hebben mogen ontvangen blijkbaar, heb daarstraks ne maat aan de lijn gehad die om 1u nog mee houten borden tegen de ruiten heeft liggen timmeren. Of wat vroeger ruiten waren.

het is door eikels als het nsv dat het studentenleven een slechte naam krijgt! Wij brusselse studenten dragen klakken, maar probeer daar eens mee buiten te komen in antwerpen, ze bezien u direct als ne voze nsv'er. Echt schandalig die mannen ze, van de week hebben ze met vier man geprobeerd om ewa linkse studenten in elkaar te slaan, en da wordt allemaal gerelativeerd. Die kring zou, net als de moederpartij, verboden moeten worden

Tis ni den eerste keer dat Stokkem last krijgt met NSV, dacht ik zo…
De politie trouwens ook niet… Alleen jammer dat ze pas zo laat hebben gereageerd. Dat hadden ze toch kunnen weten?

Das wel megafok. Voor zover ik weet is de Stokkem ne kerel met ne grote mond maar voor de rest niet echt schadelijk voor de omgeving. Niet te geloven gewoon…waar is den tijd dat er op de stadswaag BBQ's werden gegeven en er gewoon leuke feestjes waren. Damn…it brings back memories.

De smeerlappen hebben onze voordeur ingetrapt. Gelukkig was de politie er net op tijd bij of we hadden nog klappen gekregen ook waarschijnlijk.
->

Het is precies altijd de Markies dat die mannen viseren.
Wat doet de Markies nu eigenlijk verkeerd eh.
Ik hoop dat er deze keer EINDELIJK eens gevolg wordt gegeven aan zulke incidenten, dat het ermee gedaan is.

Als buur van de asfaltkonijn mannen heb ik dus ook de meute gezien en vooral gehoord. Het aandeel aan krapuul binnen deze groep Vlamingen lag duidelijk hoger dan de rest van Vlaanderen, getuige de vernielingen. Ik ben mee op straat gekomen net nadat ik de knal hoorde van de deur die werd ingestampt. Dat later de Markies nog eraan moest geloven was te verwachten. Ik vond persoonlijk de politiebegeleiding bijzonder zwak. Pas later toen het wat begon te escaleren kreeg je de helikopter en wat extra stevige combi's maar dan ben je te laat. Kleine incidenten waren het dus niet zoals het Belga bericht vermeld op oa. GVA en de Morgen.

Vorige week nog werd een redactielid van het UA studentenblad Dwars door enkele NSV leden in elkaar geslagen omdat hij meewerkte aan een artikel waarin het 30 jarig bestaan van de vereniging werd besproken. Enkele citaten uit hun eigen publicaties waren er teveel aan. Bovendien verwijderde het NSV zowat alle oplages uit de verdeelpunten van Dwars en bracht een deel overgoten met azijn terug aan het redactielokaal.

Vrije meningsuiting volgens het NSV, mooi!

Het is een schande dat die club nog mag bestaan ja! En dan zitten ze nog te roepen achter vrije meningsuiting, maar een ander moet dan z’n bek houden, bende hypocrieten.
Lang leve de Markies!

Het is een schande dat die club nog mag bestaan ja! En dan zitten ze nog te roepen achter vrije meningsuiting, maar een ander moet dan z'n bek houden, bende hypocrieten.
Lang leve de Markies!

[…] Een betoging houden is één, maar daarbij de deur van een woning uitbeuken en een kroeg kort en klein slagen, inclusief personeel, dat gaat niet net iets te ver, maar maakt u simpelweg puur uitschot. Zeker als je het doet door al wat er te vinden is, waaronder voornamelijk glazen, naar de uitbaters te smijten, en ze met een barkruk aan te vallen. Ik hoop dat hier eens ferm op gereageerd wordt door het rechtswezen. Ik heb gehoord van 60 bestuurlijke aanhoudingen, wel ik hoop dat dit niet bestuurlijk blijft en dat er voor deze mensen er tenminste een deftige straf aan vasthangt. […]

Ah, het was die avond in ieder geval even schrikken toen we de Stadswaag opliepen. Ten eerste lag ze volledig open voor een opknapbeurt en de ruimte die er nog was stond vol met stoere agentjes die naar de Markies stonden te kijken. Helikopter in de lucht, maar de relschopperij hadden we net gemist blijkbaar.

Ik zelf zat die avond in den Dolce wat herinneringen op te halen. Daar is het rustig gebleven.

Er is wel nog ne NSV’er kommen pissen zonder iets te drinken. De rakker.

Ah, het was die avond in ieder geval even schrikken toen we de Stadswaag opliepen. Ten eerste lag ze volledig open voor een opknapbeurt en de ruimte die er nog was stond vol met stoere agentjes die naar de Markies stonden te kijken. Helikopter in de lucht, maar de relschopperij hadden we net gemist blijkbaar.

Ik zelf zat die avond in den Dolce wat herinneringen op te halen. Daar is het rustig gebleven.

Er is wel nog ne NSV'er kommen pissen zonder iets te drinken. De rakker.

Comments are closed.