Categories
Blurs online

Google upgrade

Er circuleren berichten dat Google de storage van enkele Gmail accounts heeft opgetrokken naar de 9GB (ongeveer, muggezifters ;)). Direct was er terug sprake van de zogenaamde Google Drive.

En ze zouden er niet veel naast kunnen zitten. Hoewel er nog altijd geen verklaring is waarom bepaalde accounts er zo maar even 6GB hebben bijgekregen, kan er toch een link zijn met een nieuwe service van Google: Google Shared Storage Program. Het komt ongeveer hierop neer:
Elke dienst van Google geeft je een boel storage ruimte, die je hier kan nakijken als je ingelogged bent. De kans is groot dat het jouwe er ook ongeveer zo uit ziet:

Google Storage

Zoals je kan zien ben ik niet echt een Picasa Web Albums gebruiker. Het is echter niet mogelijk de ruimte van de een te gebruiken voor het ander. En daar komt die shared storage dus in het plaatje. Je kan nu ruimte bijkopen, die verdeeld kan worden over de verschillende diensten. De prijzen zijn als volgt:

6 GB ($20.00 per year)
25 GB ($75.00 per year)
100 GB ($250.00 per year)
250 GB ($500.00 per year)

Een rare zet eigenlijk, aangezien concurrent Yahoo! gekozen heeft voor storage zonder limieten. Maar we zijn misschien wel weer een stapje dichter bij die Google Drive.

4 replies on “Google upgrade”

Sorry voor mijn scepticisme, maar unlimited? Net zoals de transfer bij One.com zeker?

Nee, in onbeperkt geloof ik niet meer, het is bijna altijd false advertising. Dan weet ik liever exact hoever ik mag gaan.

Ook toevallig. Net vandaag bereikte mijn (hoofd-) Gmail account de 98% en kreeg ik vanboven een melding dat het zogoed als vol zit. En met de mededeling dat ik daar ofwel iets aan kon doen door te verwijderen, of door storage bij te kopen. Waar ik dus niet in ge├»nteresseerd ben. Heb dus maar wat stuff verwijderd zodat ik terug op 91% zit. Maar liever nog zou ik gewoon wat zware mails ‘backuppen’ naar een van mijn andere Gmail accounts .. (alleen te arbeidsintensief, want je kan niet zoeken/sorteren op grootte van de mail – heb al zitten zoeken op attachments met .mp3, .mpeg etc. maar dat is niet voldoende)

Sorry voor mijn scepticisme, maar unlimited? Net zoals de transfer bij One.com zeker?

Nee, in onbeperkt geloof ik niet meer, het is bijna altijd false advertising. Dan weet ik liever exact hoever ik mag gaan.

Ook toevallig. Net vandaag bereikte mijn (hoofd-) Gmail account de 98% en kreeg ik vanboven een melding dat het zogoed als vol zit. En met de mededeling dat ik daar ofwel iets aan kon doen door te verwijderen, of door storage bij te kopen. Waar ik dus niet in ge├»nteresseerd ben. Heb dus maar wat stuff verwijderd zodat ik terug op 91% zit. Maar liever nog zou ik gewoon wat zware mails 'backuppen' naar een van mijn andere Gmail accounts .. (alleen te arbeidsintensief, want je kan niet zoeken/sorteren op grootte van de mail – heb al zitten zoeken op attachments met .mp3, .mpeg etc. maar dat is niet voldoende)

Comments are closed.