Categories
Lifelog

Verlengd Weekend

Leuk toch, zo een verlengd weekend? Ik hoop in ieder geval dat jij er ook van hebt mogen genieten, anders hoop ik dat de vrijdag toch een relatief rustige dag was. Wat hebben we zoal uitgespookt?
Eerst en vooral is ons mama eindelijk terug uit het ziekenhuis. Een operatie die op zich niet al te gevaarlijk was, maar toch voor de nodige revalidatie zorgt. Het is toch een beetje raar, je mama zo zien. Ze is altijd een enorm sterk figuur geweest voor me, en zal dat altijd blijven. Zeker nu ik heb gezien hoe ze zoiets aanpakt. Het respect dat ik voor mijn mama heb groeit nog steeds, en dat was al enorm. Ook werd ik enorm blij toen ik zojuist zag dat de voetbalploeg waar ons papa sportief directeur is eindelijk eens de winst te pakken heeft gekregen die het zo hard verdient. Waar hij de kracht en de spirit vandaan blijft halen zorgt ook voor de nodige bewondering. Ja, mijn ouders… het zijn uitzonderlijke mensen.
Even terug naar donderdag: we hebben een gok genomen en zijn naar de boekenbeurs getrokken. Het bleek toch druk te zijn, maar al bij al viel dat daar goed mee want ik was er niet volledig gerust in. En wonder boven wonder, ik ben ZONDER boek teruggekomen. En ja, dat is vrij uniek. Ik kan me echt geen boekenbeurs herinneren waar ik met lege handen ben teruggekomen. Ik heb wel beseft dat er nog een paar goeie boeken hier op me liggen wachten. Evelyne daarentegen heeft nog een boek gekocht van een nieuwe favoriet: Karin Slaughter. Het is eigenlijk begonnen toen we in de luchthaven van Zaventem op onze vlucht aan het wachten waren. We waren een boekenwinkel binnengestapt en daar was ze vrijwel direct verkocht door het boek Onaantastbaar. Zeer snel uitgelezen en het bleek dus een goeie koop te zijn geweest. Dus moesten er op de boekenbeurs wel volgen. Ze was namelijk te weten gekomen door E, de vriendin van C, dat het boek deel uitmaakte van een soort reeks van de schrijfster. Ze heeft op de boekenbeurs dan ook het eerste boek uit de reeks gekocht en heeft hem nog maar amper neergelegd. Blijkbaar zijn er nog die haar boeken kunnen smaken.
Vrijdag was er een wandeling naar het stad. Toen we in de hoogstraat waren, passeerden we de Vrijdagsmarkt. En toen viel mijn euro: het was vrijdagvoormiddag en dus ook echt vrijdagsmarkt op de Vrijdagsmarkt.
Kopers
Elke vrijdagvoormiddag is er op dit plein een openbare verkoop van… vanalles. En veel kan je echt wel onder de noemer “rommel” plaatsen, maar ik moet wel zeggen dat het enorm goedkope rommel is. Voor iedere bezoeker aan Antwerpen een aanrader, alleen jammer misschien van het tijdstip. Maar echt, hoe plat en volks het er daar aan toe gaat, ronduit schitterend. Ik had er heel de dag kunnen staan.

Koper

Afsluiter van deze dag was het concert dat Arcade Fire in Vorst gaf. Kijk, ik word niet snel lyrisch over een optreden of een groep. Ik weet wel dat ik dat waarschijnlijk na 12 december wel zal zijn over het concert van The Boss, maar dat ik nu al een groep zo ging bejubelen had ik niet verwacht. Arcade Fire, beste mensen, is een religie. Althans, dat lijkt toch zo als je tijdens dat concert rond je keek. Mensen gingen enorm op in de bombastische muziek van de groep, en ik moet zeggen dat het best moeilijk is dat niet te doen. Een dijk van een set, een overvloed aan overgave tijdens de nummers door de groepsleden en gewoonweg enorm sterke nummers op zich. Zoals Kraist het zei: mainstream zal het nooit worden, maar dat zal de fans en de groep niet veel kunnen schelen. Ze hebben in mijn ogen hun ietswat tegenvallende set op Pukkelpop meer dan goedgemaakt. Nog een leuk aspectje over dit optreden: blijkbaar hadden we een donatie gedaan aan een goed doel zonder dat we dat eigenlijk wisten. Het ticket kostte ??31 en die ene euro gaat naar Partners in Health. Na het optreden lagen er boekjes voor de concertgangers klaar met alle nodige uitleg over de donatie, en dat vind ik knap.

Zaterdag hebben we nog eens een bezoekje aan de familie in Geel gebracht en ik denk dat ze daar het nieuwjaarskaartje voor dit jaar al te pakken:
Schol
Zeg nu zelf, kan het nog idealer? Wat een model ;)
‘s Avonds de voetbal. Onze overwinning was terecht in mijn ogen, maar ik blijf me afvragen of het niet vooral het toch wel zwakke Roeselare was dat voor die overwinning gezorgd heeft. We zullen volgende week tegen Anderlecht toch enorm uit onze pijp moeten komen.
Zondag, rustdag. Dat is als je al het opruimen en kuisen niet meerekent. En ja, ik ben nog aan het schrijven. Ik loop wat achter, maar ik ben nog bezig!

4 replies on “Verlengd Weekend”

Ik ben vrijdag naar de Boekenbeurs geweest. Druk-druk-druk, om het met het Grote Foute Clichéswoordenboek te zeggen. Ben níet met lege handen naar huis gegaan, op een hoopje welgeteld 21 centimeter vers leesvoer.

Ik ben vrijdag naar de Boekenbeurs geweest. Druk-druk-druk, om het met het Grote Foute Clichéswoordenboek te zeggen. Ben níet met lege handen naar huis gegaan, op een hoopje welgeteld 21 centimeter vers leesvoer.

Comments are closed.