Categories
Actueel

IBM koopt Cognos

*BEGIN WORK RELATED RANT FESTIVAL*
Dat er een consolidatiegolf bezig is in de Business Intelligence (BI) wereld was wel duidelijk. Dat Cognos gekocht ging worden door IBM was ooit een vrij denkbeeldig scenario, maar tijd vloog voorbij en ik dacht dat dat plan verticaal geklasseerd was. Blijkbaar niet.
Raar, want Cognos hanteerde in hun communicaties naar de buitenwereld de laatste maanden altijd stevige argumenten aangaande hun onafhankelijkheid en het voordeel ervan. Al die folders kunnen dus ook weer de vuilbak in!
*END WORK RELATED RANT FESTIVAL*

2 replies on “IBM koopt Cognos”

Het is maar een aanbod hé. De aandeelhouders moeten zelf nog beslissen. Dus ja, het ligt er aan hoe hoog het bod is tov de waarde van het aandeel en dan ook aan de mening van de aandeelhouders. In praktijk wil dat dus zeggen de mening van de dikke aandeelhouders, wat sowiso al de beslissingsmakers zijn…
Soms vraag ik me af of dit geen bewuste marktmanipulatie is. Ik verwijs hier graag naar zo van die dingen zoals de aanbiedingen op TeleAtlas…

Het is maar een aanbod hé. De aandeelhouders moeten zelf nog beslissen. Dus ja, het ligt er aan hoe hoog het bod is tov de waarde van het aandeel en dan ook aan de mening van de aandeelhouders. In praktijk wil dat dus zeggen de mening van de dikke aandeelhouders, wat sowiso al de beslissingsmakers zijn…
Soms vraag ik me af of dit geen bewuste marktmanipulatie is. Ik verwijs hier graag naar zo van die dingen zoals de aanbiedingen op TeleAtlas…

Comments are closed.