Categories
Actueel

Sensoa

Sensoa

Sensoa is het Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv. Dat lezen we ook op hun site zelf. Hun nieuwe campagne omschrijven ze als volgt:

Omdat discriminatie van mensen met hiv problematisch blijft, lanceert Sensoa de solidariteitscampagne “Sluit hiv uit, niet wie seropositief is”. Ben Crabbé, Roos Vanacker, Francesca Vanthielen, Wim Helsen, Pieter Embrechts en Sean Dhondt dagen op affiche het publiek uit. Hoe zouden ze reageren mocht één van deze Bekende Vlamingen seropositief zijn? “Zou je nog met me meespelen als ik seropositief was?” vraagt Ben, Roos vraagt of ze nog een lift zou krijgen en Wim vraagt zich af of ze nog met hem zouden lachen? Francesca hoopt nog ten dans gevraagd te worden en draagt die boodschap ook uit in de stijlvolle televisiespot. De campagne is gebaseerd op een Frans idee en werd samen met het communicatiebureau TBWA naar Vlaanderen vertaald. De jonge fotografe Katrijn Van Giel legde de BV’s vast in indringende zwart-wit beelden. Iedereen die meewerkte aan de campagne deed dat kosteloos of aan verminderde (productie)tarieven. Ook voor de mediaruimte kon Sensoa eens te meer rekenen op goodwill.

Dat zulke dingen de wereld niet uit raken is uiteraard schrijnend, zeker aangezien we er allemaal aan kunnen werken. Help spread the word! Voor andere affiches kan je hier terecht, het volledige persbericht hier en meer info is uiteraard terug te vinden op de website.
UPDATE: Oh, en er is ook nog bewegend beeldmateriaal!

6 replies on “Sensoa”

Inderdaad. En tot stand gekomen door heel veel good-will. Trouwens, de manier waarop de mensen van Sensoa met mij gecommuniceerd hebben hierover mag als een voorbeeld gelden in “hoe met bloggers omgaan”.

Inderdaad. En tot stand gekomen door heel veel good-will. Trouwens, de manier waarop de mensen van Sensoa met mij gecommuniceerd hebben hierover mag als een voorbeeld gelden in “hoe met bloggers omgaan”.

Comments are closed.