Categories
Cultuur

Klok hersteld

Herinnert u zich deze nog? Ik heb het er vroeger al eens over gehad, maar dat was een van die posts die verloren is geraakt bij een of andere upgrade jaren geleden. Zoals je in het artikel kan lezen hebben ze toen in de catacomben van Parijs een ondergrondse cinemazaal met bar en restaurant gevonden. De groep die dit had opgezet, UX, noemen zichzelf Culturele guerrillas. Untergunther, een deel van UX, heeft als doel het herstellen van het cultureel erfgoed van Frankrijk. En die hebben niet stilgezeten.

Enkele leden hebben in het bekende Panthéon te Parijs een kleine werkkamer opgebouwd waar ze na sluitingstijd werkten aan de oude klok van het gebouw. Zonder dat iemand van het Panthéon iets door had. En pas op, die werkkamer was voorzien van electriciteit, een computer aangesloten op het net en meubilair! Toen de klok klaar was, besloten ze het te vertellen aan de mensen van het Panthéon. Het beheer van de nationale monumenten kon er niet mee lachen en gaf de toemalige opzichter zijn C4 en begon een rechtzaak tegen de groep. Ze zijn echter nu vrijgesproken. Hell F-ing yeah…

(Via Waxy Links)

6 replies on “Klok hersteld”

Zou het niet fantastisch zijn indien mocht blijken dat er in Antwerpen ook zo’n ondergrondse activiteit bestaat? In een vergeten uithoek van de ruien of zo…

Zou het niet fantastisch zijn indien mocht blijken dat er in Antwerpen ook zo'n ondergrondse activiteit bestaat? In een vergeten uithoek van de ruien of zo…

Comments are closed.