Categories
Lifelog

Weekend

Het is weer achter de rug, het eerste weekend van het jaar. En ja, we zijn dan toch maar even gaan solden-shoppen. Niet dat we echt veel gekocht hebben – we hebben een vrouw en haar dochters voor net geen €400 aan de kassa zien afrekenen in de MNG. Oh nee, wij zijn zeer braaf geweest denk ik dan. Ik doe dat vrij graag, shoppen. Het is een beetje geven en nemen als je samen gaat shoppen natuurlijk. Maar er is één winkel waar ik overal jeuk krijg, gewoon al door er langs te lopen tijdens de solden. Lieve dames, zeg mij: Hangt er ergens in de Zara dat je tijdens de solden alle kledij in de winkel op hopen mag smijten? Of doen ze dat zelf, uit traditie of zo?
Als het op kledij aankomt ben ik trouwens vrij gemakkelijk. Ik stap een winkel binnen en kijk rond en als ik iets zie dat me bevalt, ik kan het gebruiken en de prijs is schappelijk, dan neem ik het. Ik winkel dus heel anders dan Evelyne, die heel gericht iets in gedachten heeft en waar ze dan ook exact naar op zoek gaat. Wat het bij mij nog gemakkelijker maakte is dat ik een vaste winkel had waar ik bijna altijd mijn ding vond. U zal wel gemerkt hebben dat ik de verleden tijd gebruik, want sinds kort is de alleenheerschappij van de WE geen feit meer. Het is zelfs zo dat ik, hoe langer hoe minder mijn goesting kan terugvinden in die winkel. Of het iets te maken heeft met het feit dat de helft van de WE Men op de Meir overgenomen is door vrouwenkledij, laat ik in het midden. Maar vanaf nu, dus, is er een tweede vaste waarde: Springfield.
Heel lang konden we niet winkelen, want we werden verwacht op een soort nieuwjaarsreceptie van de meter van Evelyne. Zij doet in dure paarden en in de nieuwe stallen/piste/laboratorium was er voor de eerste keer een New Year’s Stallion Festival: een klank-, licht- en paardenspel dat een enorme indruk op me heeft nagelaten. Mocht u een paardenliefhebber zijn en zich afvragen over wie ik het juist heb, meer info op hun website. Blijkbaar zou die naam in het wereldje een ferme klok moeten doen rinkelen.
Zondag ben ik solidair geweest met de studenten onder ons, want ja, ik heb ook zitten studeren. Mijn MS BI Certificatie komt in zicht en de komende dagen zullen dus ook nog in het teken staan van het afwerken van de studies hiervoor.
En vanavond? Vanavond zijn het worstenbroden en appelbollen bij de mama en de papa. Want ik ben van Antwerpen. Nah.

4 replies on “Weekend”

Er is discussie rond, maar in principe is het Verloren Maandag op de eerste maandag na de eerste zondag ná Driekoningen. Volgende week dus…

Vooral de bakkers zullen content zijn, want ik doe twee keer mee :-)

Er is discussie rond, maar in principe is het Verloren Maandag op de eerste maandag na de eerste zondag ná Driekoningen. Volgende week dus…

Vooral de bakkers zullen content zijn, want ik doe twee keer mee :-)

Comments are closed.