Categories
Lifelog Tech/Science

iPod Touch

iPod Touch
Ik heb nu reeds een paar weken week de iPod Touch en ik ben in love met dit ding. Even enkele ervaringen op een rij:

Podcasts
Ik beluister nu veel meer podcasts dan vroeger, wat raar is, want ik had al een iPod. Ik denk dat het feit dat er nu video mogelijk is ervoor heeft gezorgd dat ik het aanbod aan podcasts beter ben gaan bekijken. Binnenkort zal ik eens een lijstje publiceren van de podcasts die ik nu frequent beluister. Wat ik al wel kan zeggen is dat die dingen mijn files veel aangenamer maken. Sorry StuBru!

Muziek
Dit kan stom klinken, maar die iPod heeft me ertoe aangezet mijn muziekcollectie enorm op te kuisen. Duidelijkere directorystructuur, enkel dingen die ik echt goed vind, tags opkuisen, etc. Ik heb door dat werkje ook enorm veel gaten in mijn collectie ontdekt (tijd voor van shopping dus) en ook veel dingen herontdekt. De drie dingen die mij hierbij enorm geholpen hebben is iTunes, Picard en de Recycle Bin.

Last.fm
Een voordeel van de iPod is nu ook dat ik bijna enkel dit ding gebruik voor mijn muziek. Dit komt ook echter met een nadeel, want de last.fm client kan blijkbaar de iPod Touch nog niet echt aan. Er is echter een oplossing: laat je last.fm client niet scrobblen en installeer iSproggler, die kan het blijkbaar wel (zo blijkt uit een testje deze morgen).

Mail
Werkt eigenlijk enorm leuk. De interface is eenvoudig, maar het werkt zeker goed genoeg met mijn gmail account. Oh, en er zijn echt nog veel onbeveiligde netwerken out there trouwens. Niet dat ik het met de mailclient heb liggen ontdekken, maar met de browser. But what else is new, right?

Kalender
Mja, nah, niet echt. Toch niet voor mensen die met Gcal werken. Werk je met Outlook (sorry, ik spreek hier als Windows user), no problem there, maar ik zou echt graag een interactie met Gcal zien. Echt wel.

Maps
Hoe zalig zou het zijn als je een .kml zou kunnen importeren op die maps? Als FON user zou het ongelooflijk zijn als ik op de iPod Touch al de locaties van hotspots zou kunnen meenemen. Damn. Fingers crossed.

Contacten
Ligt het aan mij of moet ik alle contacten echt op die iPod ingeven? Kan er iemand hier helpen hoe ik, bv, mijn Gmail contacts hierin kan krijgen zonder ze allemaal manueel in te geven? het keyboard is niet rampzalig maar als ik dat allemaal zo moet ingeven… I dunno =/

28 replies on “iPod Touch”

He Clopin, waarom verontschuldig je je omdat je hier spreekt als Window-user?
Ik heb alvast nog nooit een Mac-er zich horen verontschuldigen omdat hij mac gebruikt, wel integendeel.
:)

Zelf ook overtuigd touch gebruiker, echt een geweldig toestel.
Wat je contacten probleem betreft: als mac gebruiker kan ik met het programma Adresboek al mijn contacten uit Gmail importeren. Wanneer ik dan synch, verschijnen die allemaal op de ipod. Is dit niet mogelijk in Outlook bevoorbeeld? Ik weet niet met welk programma de ipod synchroniseert voor contacten onder windows…
Succes ermee alleszins!

Nu dat die apps op de nieuwe versie van de touch beschikbaar zijn, lijkt me dit speelgoed echt schitterend. Een collega had mij dit reeds gedemonstreerd en ik vond het wel handig. Geen jailbreak meer, dus alles in orde.
Nu las ik natuurlijk gisteren dat dit beestje geen external storage device is :| Fijn, kan ik dus niet zomaar aan iemand zijn pc hangen en kopieren. Dan heb je eens 16GB bij, moet je nog drivers installeren ook. Jammer vind ik dat! Toch nog even nadenken of ik dat dan nog ga kopen. (of laten meebrengen door een vriendin uit de States :))

Als je het uit de States kan laten meebrengen zou ik niet twijfelen (voor dat geld). Maar inderdaad, die externe storage is zeer jammer =/

Hey Clopin, welcome to the club!
Je kan toch je Ipod Touch synchronisren met Outlook voor je contacten en agenda ? Ik heb dat al eens voor een collega ingesteld dat werkt blijkbaar. (Zelf met MS Exchange 2003 als server)

Wat betreft de maps : leest google maps geen KML ???

Greetings from Another happy Ipod Touch user,
cast42

Heb ook een iPod Touch, gekregen, en het eerste wat gebeurde toen ik hem aankoppelde was dat ik nieuwe apps kon KOPEN voor 18 eur ofzo (maps, weerbericht, mail). Vond ik vrij shockerend, was dat bij jou ook zo ?
Het tweede probleem vind ik dat je met iTunes blijkbaar dezelfde synchronisatie moet doen naar elke iPod als je 2 iPods hebt. Meuh.
En filmpjes kopen kan nog niet, maar begrijp ik goed dat er filmpjes bij de podcasts zitten ? Dat had ik nog niet ontdekt, straks proberen :-)
Surfen werkt fantastisch goed voor zo’n klein scherm, mailen met gmail (webversie) minder want ik vond niet direct een ENTER toets voor lege lijnen (kan ook aan mij liggen).
Foto’s bekijken vind ik maar niks : het zoomen met de vingertjes is leuk, maar de resolutie wordt zo verkleind (door iTunes) dat je er niet veel aan hebt. Jammer. En je moet persé synchroniseren met een map, als je dus je onbewerkte versies in een submap bewaart ben je gesjareld.
Conclusie : design en qua interface knap, software betuttelend, maar dat hoort zo blijkbaar bij Apple ;-)

@cast42: hehe, glad to be part of the club :p
Wat contacten betreft, ik moet eens zien of ik de gmail contacts in outlook krijg. Via een omweg heb ik de gcal wel in outlook gekregen en daar is wel enige sync tussen dus dat gaat al wel netjes. Wat contacts betreft: moet ik dus nog eens bestuderen.
Wat de maps betret: google maps leest idd KML, maar de Google maps op de iPod touch denk ik niet, wel?

@willie: nee, bij mij stonden ze er al op blijkbaar. Wat de video’s betreft, yeah, video podcasts (of vodcasts) zoals die van National Geographic gaan er perfect op.
Wat je ergernis met Gmail betreft, de upgrade die je vermelde bevat een mail applicatie die je mail offline beschikbaar maakt. Very nice en veel handigere interface ;)
Ook zeker gelijk wat de afbeeldingen betreft, zeer jammer =/
PS: ik snap je probleem met die 2 iPods niet zo goed.

2 iPods : stond in de docu dat je synchronisatie-settings hetzelfde moeten zijn als je 2 iPods hebt, en ze hebben een verschillende grootte van harde schijf. Heb het nog niet geprobeerd, maar vermoed dat als ik een playlist instel om te synchroniseren die groter is dan wat op de kleinere iPod op kan, hij dan random gaat beslissen wat hij laat vallen daar (te beginnen met foto’s). Maar heb het nog niet geprobeerd :-)

He Clopin, waarom verontschuldig je je omdat je hier spreekt als Window-user?
Ik heb alvast nog nooit een Mac-er zich horen verontschuldigen omdat hij mac gebruikt, wel integendeel.
:)

Zelf ook overtuigd touch gebruiker, echt een geweldig toestel.
Wat je contacten probleem betreft: als mac gebruiker kan ik met het programma Adresboek al mijn contacten uit Gmail importeren. Wanneer ik dan synch, verschijnen die allemaal op de ipod. Is dit niet mogelijk in Outlook bevoorbeeld? Ik weet niet met welk programma de ipod synchroniseert voor contacten onder windows…
Succes ermee alleszins!

Nu dat die apps op de nieuwe versie van de touch beschikbaar zijn, lijkt me dit speelgoed echt schitterend. Een collega had mij dit reeds gedemonstreerd en ik vond het wel handig. Geen jailbreak meer, dus alles in orde.
Nu las ik natuurlijk gisteren dat dit beestje geen external storage device is :| Fijn, kan ik dus niet zomaar aan iemand zijn pc hangen en kopieren. Dan heb je eens 16GB bij, moet je nog drivers installeren ook. Jammer vind ik dat! Toch nog even nadenken of ik dat dan nog ga kopen. (of laten meebrengen door een vriendin uit de States :))

Hey Clopin, welcome to the club!
Je kan toch je Ipod Touch synchronisren met Outlook voor je contacten en agenda ? Ik heb dat al eens voor een collega ingesteld dat werkt blijkbaar. (Zelf met MS Exchange 2003 als server)

Wat betreft de maps : leest google maps geen KML ???

Greetings from Another happy Ipod Touch user,
cast42

Heb ook een iPod Touch, gekregen, en het eerste wat gebeurde toen ik hem aankoppelde was dat ik nieuwe apps kon KOPEN voor 18 eur ofzo (maps, weerbericht, mail). Vond ik vrij shockerend, was dat bij jou ook zo ?
Het tweede probleem vind ik dat je met iTunes blijkbaar dezelfde synchronisatie moet doen naar elke iPod als je 2 iPods hebt. Meuh.
En filmpjes kopen kan nog niet, maar begrijp ik goed dat er filmpjes bij de podcasts zitten ? Dat had ik nog niet ontdekt, straks proberen :-)
Surfen werkt fantastisch goed voor zo'n klein scherm, mailen met gmail (webversie) minder want ik vond niet direct een ENTER toets voor lege lijnen (kan ook aan mij liggen).
Foto's bekijken vind ik maar niks : het zoomen met de vingertjes is leuk, maar de resolutie wordt zo verkleind (door iTunes) dat je er niet veel aan hebt. Jammer. En je moet persé synchroniseren met een map, als je dus je onbewerkte versies in een submap bewaart ben je gesjareld.
Conclusie : design en qua interface knap, software betuttelend, maar dat hoort zo blijkbaar bij Apple ;-)

@cast42: hehe, glad to be part of the club :p
Wat contacten betreft, ik moet eens zien of ik de gmail contacts in outlook krijg. Via een omweg heb ik de gcal wel in outlook gekregen en daar is wel enige sync tussen dus dat gaat al wel netjes. Wat contacts betreft: moet ik dus nog eens bestuderen.
Wat de maps betret: google maps leest idd KML, maar de Google maps op de iPod touch denk ik niet, wel?

@willie: nee, bij mij stonden ze er al op blijkbaar. Wat de video's betreft, yeah, video podcasts (of vodcasts) zoals die van National Geographic gaan er perfect op.
Wat je ergernis met Gmail betreft, de upgrade die je vermelde bevat een mail applicatie die je mail offline beschikbaar maakt. Very nice en veel handigere interface ;)
Ook zeker gelijk wat de afbeeldingen betreft, zeer jammer =/
PS: ik snap je probleem met die 2 iPods niet zo goed.

2 iPods : stond in de docu dat je synchronisatie-settings hetzelfde moeten zijn als je 2 iPods hebt, en ze hebben een verschillende grootte van harde schijf. Heb het nog niet geprobeerd, maar vermoed dat als ik een playlist instel om te synchroniseren die groter is dan wat op de kleinere iPod op kan, hij dan random gaat beslissen wat hij laat vallen daar (te beginnen met foto's). Maar heb het nog niet geprobeerd :-)

ik heb ook een ipod touch MAAR ik kan men mails van hotmail niet checken ! :(

ik heb ook een ipod touch MAAR ik kan men mails van hotmail niet checken ! :(

@vincent: Je kan bij Hotmail/MSN pop3 inschakelen maar dat gaat je geld kosten. Het is misschien tijd om over te schakelen naar Gmail of iets dergerlijks ;)

@vincent: Je kan bij Hotmail/MSN pop3 inschakelen maar dat gaat je geld kosten. Het is misschien tijd om over te schakelen naar Gmail of iets dergerlijks ;)

ik vind de ipod touch machtig
ik heb er 3 weeken over gewacht
van de UNITED states
naar belguim
er waaren verstuurings fouten
en daarom moest ik heeeeel lang wachten
want ik moest hem hebben voor cannes

stijn

maar hij is nog niet binnen ik denk dinsdag of telaatste woensdag

ik vind de ipod touch machtig
ik heb er 3 weeken over gewacht
van de UNITED states
naar belguim
er waaren verstuurings fouten
en daarom moest ik heeeeel lang wachten
want ik moest hem hebben voor cannes

stijn

maar hij is nog niet binnen ik denk dinsdag of telaatste woensdag

Comments are closed.