Categories
Lifelog Tech/Science

Weekend en over MS die Yahoo wil

Het weekend was kalmpjes. Evelyne was ziek en dan is het mijn plicht zo goed mogelijk voor mijn schatje te zorgen. Ik vind dat ik dat goed gedaan heb, maar ik ben uiteraard niet echt de meest geschikte persoon om daarover te oordelen.

Nog wat goede gevolgen: ik ben in een opruimwoede geschoten. Living, slaapkamer, PC, keuken en (vooral) bureau,:als het ook maar iets met mij te maken had werd het opgeruimd. Ik zweer het, mijn moeder mag eindelijk eens trots zijn. Er is veel eindelijk in het containerpark geraakt en dat doet deugd. Wat de PC betreft was het deze keer de beurt aan de foto’s. Daar zal nog wel wat werk aan zijn, maar er is al flink wat vooruitgang. Heel dat opruimen op de PC heeft tot gevolg dat ik sterk aan het nadenken ben om een Windows Home Server boxke in elkaar te steken en als ik wat artikels mag geloven kan dat vrij on the cheap.

Speaking of Microsoft… Je kan niet naast het nieuws van eind vorige week: Microsoft wil Yahoo kopen. $44.6 billion, ja hallo. Yahoo reageerde dat ze het aanbod zeer grondig zouden bekijken. Mag uiteraard wel voor zo een bedrag. En ja, een officiĆ«le reactie van Google volgde! En ze bieden Yahoo hulp aan. Nu, ik weet dat ik een beetje aanzien word als een voorstander van Microsoft, en dat is op sommige vlakken inderdaad zo, dus hetgeen hier volgt zal door sommigen in dat licht gezien worden, maar onthoud dat het hier ook om Google gaat, dat mij ook op sommige vlakken nauw aan het hart ligt.

Ik vind de reactie van Google een beetje … mja. Ze gaan Yahoo helpen? Hoe? Of weet je wat, never mind hoe: wat als Yahoo er ooit bovenop komt met de hulp van Google en als ze op het punt staan Google terug voorbij te steken als populairste zoekmachine?
Weet je wat ik denk? MS + Yahoo zou misschien eindelijk voor wat tegengewicht kunnen zorgen. Want let’s face it: Google is een monopolie op het net. Het is een geldmachine en de “do no evil” credo is ook zijn waarde aan het verliezen (Als dit te “zwart” overkomt, dan is het maar een tegenwaarde voor al het “wit” om zo de “grijze” waarheid wat meer naar boven te brengen).

Maar stel dat het doorgaat: MS koopt Yahoo. Kunnen we hier beginnen dromen van de nachtmerrie der Master Data Management die er dan zit aan te komen? Wel, hoe graag ik daar ook aan mee zou werken, ik hoop echt dat ze het niet doen. Als ik Microsoft was, ik koos voor de Yahoo vlag op het net. Natuurlijk kan je de mail en de IM apps wat samenbrengen, maar ik zou het onder de Yahoo vlag laten varen. Dump MSN/Live en ga voor Yahoo.

Oh, en den beerschot heeft chance gehad. En ja, ik heb ook nog gestudeerd. Dat was het denk ik. Buiten dat ik daarjuist ongelooflijk lekkere spaghetti heb gegeten. God DAMN! Ah en ik wil iemand feliciteren met haar nieuwe job, maar ik weet niet of ik haar naam/nick/werk mag vermelden. Maar je weet wel wie je bent: proficiat!

4 replies on “Weekend en over MS die Yahoo wil”

Windows Home Server kan idd cheap, en is een fijn systeem om makkelijk bestanden te delen en je pc’s automatisch te laten backuppen.

Maar bedenk ook dat filesharen even goed met een gratis linux distro kan. Je krijgt dan weliswaar geen standaard eye-candy om de home server te beheren en zo. Want dat is wel chique geregeld bij Windows Home Server.

Windows Home Server kan idd cheap, en is een fijn systeem om makkelijk bestanden te delen en je pc's automatisch te laten backuppen.

Maar bedenk ook dat filesharen even goed met een gratis linux distro kan. Je krijgt dan weliswaar geen standaard eye-candy om de home server te beheren en zo. Want dat is wel chique geregeld bij Windows Home Server.

Comments are closed.