Categories
Lifelog

Ken je auto

Deze morgen stapte ik in mijn wagen, duwde mijn sleutel in het contact (den techniek van tegenwoordig…) en er kwam een boodschap dat ik nog slechts 114 kilometer kon afleggen. Dat ik dus best ging tanken. Maar ik was vrij laat en had echt geen zin meer om om te rijden dus ik dacht… we gaan ervoor. Tot in Brussel moeten we toch geraken met 114 kilometer waard aan brandstof. Ik kwam bij de klant in Brussel aan en er stond nog 57 kilometer op de teller. Exact de helft dus! U kan al raden wat ik deze avond ging proberen.
Met minder file op de terugweg en de airco af, was ik toch wel benieuwd hoe het ging verlopen. Op de E19 kon ik desnoods nog ergens nabij Kontich snel wat bijtanken moest het nodig zijn. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Mocht ik nu een prijs hebben om weg te geven, dan was mijn prijsvraag hoeveel kilometer is volgens de teller nog kon doen toen ik uiteindelijk aan het tankstation aankwam.

18 replies on “Ken je auto”

dus als ik goed kan rekenen is het traject
Antwerpen-Brussel volgens jouw auto 57 km en het traject
Brussel-Antwerpen 22 km.
ik snap dit niet zo goed, maar ja, wiskunde is nooit mijn beste vak geweest,
alhoewel ik anders vrij goed ben in logisch nadenken.

Het is en blijft een gok op basis van het gemiddeld verbruik eh.
Als je ‘s morgens in file staat aan te schuiven, verbruik je stukken meer dan als je rustig kan door blijven rijden.

En gebruik cruise control waar kan en mag! Niet enkel omdat je dan niet constant zelf gas moet blijven geven, maar de auto verbruikt ook minder dan omdat hij zelf doseert.

Dat heb ik overlaatst ook meegemaakt.
Mijn rijbereik was toen 6 km. Ik heb toen 56 liter getankt. Wel interessant als je weet dat de tankinhoud maar 55 liter is…

Comments are closed.