Categories
Games online

Nowheremen

Damn, die Nowheremen is fascinerend. Sinds september verschenen een hele hoop aanwijzingen, en niemand wist echt waar het naartoe ging. Maar eind January begon het dan: een webserie die het puzzelen liet doorgaan.

Nowheremen is een productie van X12 over het verdwijnen van Derek Francis Border en noemt zichzelf blijkbaar een SRG (Social Reality Game). Wat wel opvalt, is de hoge kwaliteit van de serie en de puzzels, waardoor men de omschrijving van X12 op hun website serieus doet nemen:

X12 Productions is a Los Angeles-based digital storytelling collective of seasoned technologists, award-winning filmmakers, web designers, classically trained actors, and screenwriters.

Maar oordeel vooral zelf. De keuze om de filmpjes op Vimeo te zetten spreekt haast voor zich:

Dit filmpje bevatte de link naar de volgende episode. Of althans naar een pagina met een teller die aftelde naar het verschijnen van de nieuwe episode (die ondertussen al verschenen is). Om de kwaliteit van de puzzels (en de spelers) aan te tonen, kan je hier (onderaan, “Spoil Clue”) het antwoord vinden. En dat maakt het ook leuk voor zij die gewoon de fimpjes willen volgen! Ik ben echt onder de indruk and it’s loads of fun :D

PS: The whole thing is on Ning.