Categories
Lifelog My Way

Consolideren

Er hebben mensen me gevraagd hoe ik te werk ga bij het bijeenbrengen van al mijn data, meer bepaald de foto’s. Het is zo dat door de loop van tijd er een heel aantal schijven zijn die foto’s bevatten, en die ben ik nu bij elkaar aan het brengen. Drie tools zijn daarin zeer belangrijk geweest voor me:

  • NIYoW is een renaming tooltje, dat je helpt om folders en files in bulk te hernoemen. Het is waarschijnlijk niet het beste tooltje out there, maar het heeft me genoeg kunnen helpen tijdens de laatste weken.
  • WinMerge was vrijwel onmisbaar voor het vergelijken van files en folders. Blijkbaar waren mijn bestanden, over de PC’s e’n laptops heen vele levens gaan leiden, en het werd tijd om ze terug allemaal samen te brengen.
  • Lightroom hoef ik velen niet voor te stellen, maar deze zal binnenkort zeer belangrijk worden in het beheren van de metadata van de foto’s. Het zal meer dan ooit mijn portaal naar mijn foto’s worden, zoals iTunes dat is voor mijn muziek.

Alles is nu bij elkaar gebracht, tijd om binnenkort in Lightroom te vliegen en backups te nemen. En ja, Windows Home Server ziet er met de dag interessanter uit.

Oh, en je kan niet geloven hoeveel ruimte ik nu al meer heb op mijn schijven.

One reply on “Consolideren”

Comments are closed.