Categories
Film

Cloverfield

cloverfield

That’s the way I like my movies. Kort samengevat is Cloverfield een kwartiertje opbouw en setting en dan een rollercoaster van een uur. Geen soundtracks nodig hier, geen tralala. Het grijpt je onmiddelijk bij de keel en houdt je vast.

En weet je, de film is ook goed. Een van die weinige keren dat een enorme hype en buzz ook nog eens dient voor een GOED product. Wat een hele tijd geleden begon met een trailer die je met niets anders achterliet dan een enorme honger, een ARG en een releasedate, brengt nu uiteindelijk ook nog eens een dijk van een film waar je zelfs een uur na afloop nog vol van bent. Ben je niet voor zo’n monsterfilms? Doet er niet toe, als je niet met een “wow” gevoel de zaal uit gaat, heb je liggen slapen. Denk je dat je misselijk gaat worden in de zaal? Reden te meer om te gaan. Natuurlijk is het misschien voor sommigen wat wennen maar natuurlijk is ook veel van wat er in de kranten staat marketing. Evelyne heeft niet de sterkste maag die er is, maar zij had geen problemen om de film uit te zien.

De reden waarom Cloverfield misschien sommigen wat onwennig maakt is omdat alles vanuit één point of view gemaakt is: de camera die gebruikt wordt om een vaarwel-feestje te documenteren. Je ziet wat een persoon die het allemaal meemaakt ziet en dat zorgt voor wat beweging. Hoe zou je zelf zijn als je stad aangevallen wordt door een enorm beest. Naast spannend is Cloverfield ook nog bij momenten grappig en enorm entertaining. Geen moment verveling, daar is gewoon geen tijd voor.

Easy money? Hah, ik zou het budget en het talent wel eens willen zien dat hiervoor nodig was. Dat de CGI enorm is, classeren we als vanzelfsprekend, maar de haast perfecte montage en camerawerk verdiend dik applaus. Zo zal je bijvoorbeeld op een gegeven moment misschien merken dat een van de hoofdpersonages nog steeds hoge hakken draagt. Wel, niet lang daarna zal ze dan ook haar hakken uit doen, waardoor ik denk dat het niet per ongeluk was dat je de hakken te zien kreeg.

Dang, het is zo een van die films die ik onmiddelijk terug wil gaan bekijken.
J.J. Adrams, dit maakt Lost volledig goed voor mij.

Officiële site
IMDB

6 replies on “Cloverfield”

Hey Kevin, heb je de eerste 4 afleveringen van het vierde seizoen van Lost al eens bekeken? Whoa!
Ik wil direct weer volgen…

Er zijn wel flink wat dipjes geweest, dat geef ik toe. Ik heb zo op het einde van de tweede reeks ook gedacht om het op te geven.
Maar het einde van reeks drie en het begin van reeks vier is echt wel freaky. Enfin, het ligt eraan of je geduld genoeg hebt om nog eens een twee jaar te wachten op de ontknoping natuurlijk :)
Maar voor snelle(re) ontknopingen is er nog steeds Heroes :)

Hey Kevin, heb je de eerste 4 afleveringen van het vierde seizoen van Lost al eens bekeken? Whoa!
Ik wil direct weer volgen…

Er zijn wel flink wat dipjes geweest, dat geef ik toe. Ik heb zo op het einde van de tweede reeks ook gedacht om het op te geven.
Maar het einde van reeks drie en het begin van reeks vier is echt wel freaky. Enfin, het ligt eraan of je geduld genoeg hebt om nog eens een twee jaar te wachten op de ontknoping natuurlijk :)
Maar voor snelle(re) ontknopingen is er nog steeds Heroes :)

Comments are closed.