Categories
Lifelog

Paper

Gisterenavond heb ik mijn liefste zusje proberen te helpen in de opmaak van haar eindwerk. Layout, paginanummers, styling… Word kan handig zijn maar soms heb ik de indruk dat je voor het serieuze werk toch maar beter weet waar je mee bezig bent. Maar kom, het is af, en het mag er wezen. Ja hoor, ik ben enorm fier op mijn zusje en haar collega (hoewel ik ook wel haar vriend moet feliciteren want ook hij heeft er veel tijd in gestoken).

Buiten de realisering rond Word, zijn er nog een paar punten mij opgevallen. Bijvoorbeeld hoe hard de lerarenopleiding eigenlijk wel niet is, om niet te spreken van de strijd die je daarna nog te wachten kan staan om aan een vaste benoeming te geraken. Ik ken veel mensen in mijn vrienden- en familiekring die de ongelooflijk belangrijke taak op zich hebben genomen om de nieuwe generaties klaar te stomen voor het leven, en mijn bewondering voor iedereen in die wereld is moeilijk uit te drukken in woorden.

Nu we toch aan het ranten zijn, er is nog iets: onze taal. De Nederlandse taal, beste vrienden, is een hel. Nee, ik heb het niet enkel over de mensen die beslissen deze taal aan te leren, want ook zij verdienen enorm veel kudos hiervoor. Ik heb het ook gewoon over ons, de mensen die deze taal dagdagelijks gebruiken. Een taal, wiens spelling blijkbaar nodig geacht wordt geregeld te herbekijken om een of andere reden. Wij stonden met (zo goed als) drie generaties achter het scherm en dan kunnen er wel eens discussies ontstaan over, bijvoorbeeld, een al dan niet nodige tussen-n. Ik hoor het u al denken: Kevin, je bent zelf niet echt een wonder op dat vlak, dus waarom zit je mee in die discussie. Wees gerust, ik heb mezelf zeker niet opgesteld als een kenner. De kans is groot dat er in dit stuk fouten zitten, dus who am I? Maar dat neemt niet weg dat ik me niet mag afvragen of het misschien niet eens tijd wordt de dingen voorgoed vast te leggen.

Nog een vaststelling is dat het project, dat ik Kristiaan een hele tijd geleden heb helpen opzetten, weldegelijk nuttig is en gebruikt wordt. Schoolpoort bundelt nuttige sites volgens bepaalde onderwerpen, en misschien is het geen slecht idee om dit nog wat beter te bekijken en uit te werken.

8 replies on “Paper”

Mijn vriendin is kleuterleidster en het viel mij tijdens haar studies ook op hoe onderschat dat vak is. Ik moet toegeven dat ik het zelf onderschatte, maar die opleiding is inderdaad behoorlijk hard. Ze heeft nu gelukkig twee jaar na elkaar zo goed als full time werk gevonden (in verschillende scholen) en ze wist twee keer pas op 31 augustus dat ze de dag erna zou kunnen starten. Nu is er iets meer zekerheid in het vooruitzicht, maar echt zeker ben je nooit.
Niemand een kwaad woord over leerkrachten en kleuterleidsters :-)

ge kunt u niet voorstellen hoe blij ik word van dit soort postjes. Als iemand die lesgeeft aan toekomstige leerkrachten en kleuteronderwijzers kan ik me vreselijk kwaad worden als het gaat over “hoe gemakkelijk iedereen in het onderwijs het wel niet heeft”.
Schoolpoort is een interessante site, dat is waar. Je mag die meneer altijd eens mijn emailadres doorgeven, want er is een grootte leegte op ICT-vlak aldaar. En met de nieuwe eindtermen ICT zou dat niet meer mogen….

Mijn vriendin is kleuterleidster en het viel mij tijdens haar studies ook op hoe onderschat dat vak is. Ik moet toegeven dat ik het zelf onderschatte, maar die opleiding is inderdaad behoorlijk hard. Ze heeft nu gelukkig twee jaar na elkaar zo goed als full time werk gevonden (in verschillende scholen) en ze wist twee keer pas op 31 augustus dat ze de dag erna zou kunnen starten. Nu is er iets meer zekerheid in het vooruitzicht, maar echt zeker ben je nooit.
Niemand een kwaad woord over leerkrachten en kleuterleidsters :-)

ge kunt u niet voorstellen hoe blij ik word van dit soort postjes. Als iemand die lesgeeft aan toekomstige leerkrachten en kleuteronderwijzers kan ik me vreselijk kwaad worden als het gaat over “hoe gemakkelijk iedereen in het onderwijs het wel niet heeft”.
Schoolpoort is een interessante site, dat is waar. Je mag die meneer altijd eens mijn emailadres doorgeven, want er is een grootte leegte op ICT-vlak aldaar. En met de nieuwe eindtermen ICT zou dat niet meer mogen….

Comments are closed.