Categories
online

GVA vs ZV

“Waarom is ZV een blog en GVA.be niet?”

Die vraag, of soortgelijk, speelt al een tijdje in mijn hoofd en is zelfs al door twee andere personen aan mij gevraagd. De vraag kwam telkens na het bekijken van de lijst van Metatale, waar Zattevrienden de No 1 spot inneemt. Want de mogelijkheid om comments te plaatsen en een RSS feed kan je niet meer als argument aanhalen. Maar wat dan wel?

Lamazone en LVB sprongen op Twitter ook op de vraag. Een samenvatting kan je bij LVB vinden. Dus wat maakt het verschil? Het feit dat GVA ook een print-versie heeft? Impulsief antwoordde ik “nee”, maar ik bedoel eigenlijk dat ik dat niet als reden wil zien. Maar wie zegt dat het niet zo is?
Is professionalisme een onderscheidende factor? Wel, ik weet niet of we ZV zo amateuristisch kunnen noemen.
Ik zou niet liever hebben dan dat hier nog wat meer over gesproken wordt. En liefst ook door de mensen achter Metatale.

Voor alle duidelijkheid: ik weet niet of de twee personen die de vraag hebben gesteld iets met Concentra te maken hebben.

4 replies on “GVA vs ZV”

Voor de verdere duidelijkheid: ik werk bij Telenet als Online Marketing en Communicatie Manager.

Concentra (gva, hbvl) en Corelio (Nieuwsblad, DSO,..) zijn ‘concullega’s’ en partners. Ook Zatte Vrienden. De Vlaamse internetmarkt is een kleine.

Ik heb de discussie vanuit persoonlijk standpunt gevoerd.

Voor de verdere duidelijkheid: ik werk bij Telenet als Online Marketing en Communicatie Manager.

Concentra (gva, hbvl) en Corelio (Nieuwsblad, DSO,..) zijn 'concullega's' en partners. Ook Zatte Vrienden. De Vlaamse internetmarkt is een kleine.

Ik heb de discussie vanuit persoonlijk standpunt gevoerd.

ik heb kort geantwoord op je vraag aan codeboy op lvb.net.

“ik mis permanent links, ik mis links in de artikels naar bronnen of duidende pagina’s, ik mis comments en ik mis een aantal andere elementen: een “about” pagina over de auteur(s), welke andere blogs lezen ze etc… dus los van het feit dat de kwalificatie als blog of niet eerder onbelangrijk is, is gva.be geen blog.”

ik heb kort geantwoord op je vraag aan codeboy op lvb.net.

“ik mis permanent links, ik mis links in de artikels naar bronnen of duidende pagina's, ik mis comments en ik mis een aantal andere elementen: een “about” pagina over de auteur(s), welke andere blogs lezen ze etc… dus los van het feit dat de kwalificatie als blog of niet eerder onbelangrijk is, is gva.be geen blog.”

Comments are closed.