Categories
Lifelog

Joke van Langenhove

Day 40 of 365

Gisteren heb ik samen met Evelyne en haar familie afscheid moeten nemen van Mammie. Zij die mijn blog wat volgen, weten dus dat Evelyne in een dikke maand tijd afscheid heeft moeten nemen van twee grootouders. Mix dat met het feit dat ze deze week ook nog een deadline heeft op haar project, en dat ze ook nog eens vandaag een “Knowledge Sharing Session” moest geven en dan begrijpt u waarom ik het een rotweek voor haar noem.

Mammie is misschien in bloed niet verbonden met de familie, de band is misschien des te sterker. Het is namelijk zo dat de moeder vrij vroeg gestorven is en Mammie, toen een verpleegster, besloot toen in te trekken en voor de kroost te zorgen. Een verhaal dat me nog steeds stil maakt.

De dienst was enorm aangrijpend. Mammie had gekozen voor een sobere plechtigheid  en dit in de intieme kring die de familie vormde. En dat maakte hetenorm sterk en intens.

14 replies on “Joke van Langenhove”

Comments are closed.