Categories
Lifelog

Telenet test limietverhoging

Onlangs in het nieuws: Telenet gaf wie wou opstappen 30GB meer aan trafiek, gratis. Ik hing dus heel snel aan de lijn, want ik zit geregeld over die limiet. Met het gedacht: Trouwe klanten, die krijgen dat dan toch ook.
Uiteraard kreeg ik een dikke vette njet. Bij Telenet zullen ze de aandacht ook wel opgevangen hebben, en zullen ze die kraan wel snel dichtgedraaid hebben. Ik neem aan dat ik niet de enige was die eens wou horen achter zo een verhoging. Ze waren wel bereid even te kijken of ze niets anders voor me konden doen, maar dat bracht niets op. Ik had namelijk al een pack die mij de voordeligste formule gaf, en een gratis GSM abonnement ben ik ook niets mee want ik bel op kosten van de firma. Trouwens, dat gratis abo, dat krijg je zowiezo als ik besloot dat te nemen, dat is geen inspanning van hun kant.

Dit heeft me wel tot het denken gezet. Want ik begin er stilaan wel genoeg van te krijgen. Ik geef toe, mijn surfgedrag is waarschijnlijk iets veeleisender dan dat van de gemiddelde klant bij Telenet, maar zo ver loop ik niet voor op de rest. Dingen die veel van je limiet vragen, zoals gaming en internettelevisie kan je niet meer nieuw noemen.

Dus ik richt me nog eens tot jullie, beste vrienden: wat raden jullie me aan als alternatief voor Telenet en, vooral, hun limieten (en kom niet af met een duurder Telenet abo, ik ben niet bereid meer te betalen dan wat ik voor mijn ExpressNet aansluiting nu betaal).

24 replies on “Telenet test limietverhoging”

‘k Vind dat eigenlijk redelijk schandalig, zo’n extraatje voor een beperkte groep klanten.

Terwijl die 12GB echt wel minimaal is, het is elke maand toch uitkijken, en ik download niet illegaal. Maar een paar sets foto’s naar Flickr sturen, tikt serieus aan op de teller.

Ontgoochelend!

Idd, zowel Telenet als Belgacom zouden zwaar op de vingers getikt moeten worden. Terwijl onze noorderburen 100 gig per maand krijgen met een normale upload (1mbit+), houden onze twee monopolisten België ‘achterlijk’ om zo aan een zielige winstmaximalisatie te doen. Bah.

Ik zit sinds een jaar op EDPNet, en heb het me nog geen seconde beklaagd. Dommel kan ik ook aanraden, maar daar had ik enkele mindere ervaringen mee bij de hosting, dus ben ik naar EDPNet gegegaan. 60 gb traffiek, 640kbit upload, (geen lijn meer nodig bij Belgacom), etc ..

Dikke aanrader.

http://www.e-leven.be

Ik was de limieten ook beu dus ben ik naar een alternatieve provider gestapt. I betaal 40€ per maand en heb geen limiet, ja je leest het goed :p Ik heb enkel geen mogelijkhijd tot adsl2 in mijn buurt maar op zich vind ik het niet erg om een snelheid te hebben van ‘maar’ 400kb zolang ik geen limieten heb.

België en zijn internetlimieten. 12 GB? Daar zit ik op een week al aan, vrees ik. Ik raad u aan om naar Spanje te verhuizen. Daar hebben ze nog nooit van internetlimieten gehoord.

'k Vind dat eigenlijk redelijk schandalig, zo'n extraatje voor een beperkte groep klanten.

Terwijl die 12GB echt wel minimaal is, het is elke maand toch uitkijken, en ik download niet illegaal. Maar een paar sets foto's naar Flickr sturen, tikt serieus aan op de teller.

Ontgoochelend!

Idd, zowel Telenet als Belgacom zouden zwaar op de vingers getikt moeten worden. Terwijl onze noorderburen 100 gig per maand krijgen met een normale upload (1mbit+), houden onze twee monopolisten België 'achterlijk' om zo aan een zielige winstmaximalisatie te doen. Bah.

Ik zit sinds een jaar op EDPNet, en heb het me nog geen seconde beklaagd. Dommel kan ik ook aanraden, maar daar had ik enkele mindere ervaringen mee bij de hosting, dus ben ik naar EDPNet gegegaan. 60 gb traffiek, 640kbit upload, (geen lijn meer nodig bij Belgacom), etc ..

Dikke aanrader.

http://www.e-leven.be

Ik was de limieten ook beu dus ben ik naar een alternatieve provider gestapt. I betaal 40€ per maand en heb geen limiet, ja je leest het goed :p Ik heb enkel geen mogelijkhijd tot adsl2 in mijn buurt maar op zich vind ik het niet erg om een snelheid te hebben van 'maar' 400kb zolang ik geen limieten heb.

België en zijn internetlimieten. 12 GB? Daar zit ik op een week al aan, vrees ik. Ik raad u aan om naar Spanje te verhuizen. Daar hebben ze nog nooit van internetlimieten gehoord.

Ik heb ADSL bij EDPnet en ben daar zeer tevreden van.
Mijn broer zit bij Dommel en is daar ook zeer tevreden van. Dommel heeft mindere snelheden dan EDPnet, maar heeft dan weer nog grotere datalimieten. Aan jou de keuze.
Als je graag wil vergelijken kan ik je volgend adres aanraden:
http://www.userbase.be/forum/portal.php?show=providerabo
Hier staan de belangrijkste formules van de verschillende providers. Uw ogen zullen opengaan!

@Keukentafel: Hadden die mensen al niet meer transfer dan de gewone Telenet klanten?
@iedereen: Bedankt voor de voorstellen, ik ga ze dit weekend eens goed naast elkaar leggen!

Normaalgezien wel ja. Ik weet ook niet welke de exacte omstandigheden zijn van die enkele testcases.

Ik vermoed dat de telenet-helpdesk zeer veel telefoontjes heeft gekregen de laatste dagen. (aan 0,0252 €/min tijdens de piekuren, en 0,0126 €/min tijdens de daluren (voor Telenet telefonieklanten). Kwestie dat ze daar ook nog enkele luttele eurootjes uit kunnen halen.

Als je wil overstappen, raad ik dus Dommel aan. Vooral voor hun cityconnect abonnement dat er heel snel aankomt.

De service van Dommel is ook niet helemaal perfect, maar even goed als Telenet (uit eigen ondervinding toch).

Ik heb ADSL bij EDPnet en ben daar zeer tevreden van.
Mijn broer zit bij Dommel en is daar ook zeer tevreden van. Dommel heeft mindere snelheden dan EDPnet, maar heeft dan weer nog grotere datalimieten. Aan jou de keuze.
Als je graag wil vergelijken kan ik je volgend adres aanraden:
http://www.userbase.be/forum/portal.php?show=pr
Hier staan de belangrijkste formules van de verschillende providers. Uw ogen zullen opengaan!

@Keukentafel: Hadden die mensen al niet meer transfer dan de gewone Telenet klanten?
@iedereen: Bedankt voor de voorstellen, ik ga ze dit weekend eens goed naast elkaar leggen!

Normaalgezien wel ja. Ik weet ook niet welke de exacte omstandigheden zijn van die enkele testcases.

Ik vermoed dat de telenet-helpdesk zeer veel telefoontjes heeft gekregen de laatste dagen. (aan 0,0252 €/min tijdens de piekuren, en 0,0126 €/min tijdens de daluren (voor Telenet telefonieklanten). Kwestie dat ze daar ook nog enkele luttele eurootjes uit kunnen halen.

Als je wil overstappen, raad ik dus Dommel aan. Vooral voor hun cityconnect abonnement dat er heel snel aankomt.

De service van Dommel is ook niet helemaal perfect, maar even goed als Telenet (uit eigen ondervinding toch).

Comments are closed.