Categories
muziek

Can you duet?

Ken je dat, zo van die programma’s die je bloed doet kolken waardoor je wil blijven kijken? Ik troost me met de gedachte dat dit niet enkel bij mij zo is en dat er in ieder van ons een kleine sadomasochist schuilt. En om die weer een week te voeden kijk ik ook nu weer naar die Can You Duet op VT4.

Eerst en vooral, de presentatie.

 • Kan er iemand dat kind wat eten geven? Je weet over wie ik het heb. En nu ik toch bezig ben, en ik ben niet alleen want ik krijg op dit moment een SMS van mijn  zus met dezelfde boodschap: geef het gewoon op, je kan niet presenteren. Of laat tenminste de vragen door iemand anders schrijven. En eet iets. Iets vettigs. Goei pak friet, ik wil het u zelf brengen als het moet. Eeeeen laat iemand anders je kleren kiezen.
 • Felice, dikke vriend. Live shows zijn niet u ding he? Het lijkt een beetje of de teleprompter iets te ver staat en dat je het niet kan lezen! Of zijn het echt de zenuwen? Vandaag is blijkbaar iets beter, maar jongens toch… lees die dingen misschien eens voor je op dat podium kruipt. En niet, ik herhaal NIET improviseren. Je zegt dat er 10 mooie mensen achter je staan, mag ik dan ook weten welke 2 van die 12 achter je volgens jou NIET voldoen aan het label “mooi”?

Over naar de jury!

 • Roosje! Ik zie u graag :)
 • Ronny! Respect.
 • Bruce Willis! Je moet streng blijven, ik weet het, je hebt er met tegenzin 14 moeten uitkiezen. Maar blijf streng, man. Blijf eerlijk.

De kandidaten, in volgorde:

 • Next! “Dank u” Elke en David. Vooral, Elke, meid, ge hebt nog veel werk en ik hoop dat je David niet meesleurt.
 • OMG, next(dit lijkt wel een koppel dat na een kroegentocht in een karaoke terecht is gekomen)! Even jury afwachten… Pardon? Ah dit was goed? Ik… moet dringend mijn geluid nakijken, dat is duidelijk. Mijn excuses al voor al de volgende dingen dan, maar ik ga duidelijk een andere mening hebben. Nu, voor Magaly en Martino had ik het van in het begin al niet echt.
 • Oh, ik hou van de volgende kerel. Ik zou graag even met de jury willen samenkomen, gewoon om te vragen op welke basis hij gekozen is. Dit optreden valt wel mee, moest het niet zo zijn dat hij (Jan V) enkel als een soort van backing vocal mee deed. Elien daarentegen, niet slecht.
 • D-d-d-dank u Felice voor alweer een prachtige intro (zucht). Guy en Stephanie, dus. Stephanie is wel een van de favorieten voor mij (hoewel ze vandaag blijkbaar wat verkouden is of zo). Guy… mja… soms… bij het eerste stukje bv, zit hij er toch wel ferm naast. Hmm, en samen is het ook niet zo denderend.
 • Jan en Lien, nu daar zijn er twee die ik graag ver zie gaan in deze wedstrijd. Het arm schaap had het moeilijk wat blijkbaar niet nodig was. En ja, ze bekoren me weer. Next, maar deze keer is dat goed bedoeld ;)
 • Adil (komt mij  bekend voor van andere programma’s, niet?) en Sara hebben wel iets gemeen: iets meer zelfvertrouwen mag. En echt mag, want ik denk echt dat er veel in jullie zit en je gaat het nodig hebben om verder te geraken. Hoewel het natuurlijk wel siert. Maar toch. Enfin, mooi.

Algemene puntjes:

 • Ik mis Bente al. Tom niet echt.
 • De geluidstechnici zijn imho niet echt van het niveau dat ik bij andere programma’s van dat genre merk.
 • Het koppelsysteem gaat nog enorm tegensteken, want er gaan nog goeie mensen op die manier sneuvelen vanwege hun toevallige partner.
 • Voor mij mogen David en Elke gaan, hoewel ik Jan V er eigenlijk het liefst van al uit heb. Jammer genoeg zou dat betekenen dat Elien er uit gaat en dat wil ik niet. Zie je? Het systeem steekt me al tegen. Mijn stem gaat dus naar Jan en Lien, van wie ik niet snap dat ze genomineerd zijn (f*ckin’ Bruce Willis).
 • BTW, een algemeen ding, en het kan goed zijn dat ik het al eens gezegd heb: stem-systeem veranderen. Stemmen op wie je er uit wil, niet op wie je er wil inhouden. En ja, ik weet dat dit waarschijnlijk minder inkomsten betekent en dat dit dus nooit zal gebeuren. Maar het moest van mijn hart.
 • Anderzijds kan het koppelsysteem, om er even op terug te komen, nog wel voor lekkere ambras in de boekskes zorgen natuurlijk ;)
 • Zalig om Magaly op haar bek te zien gaan. Erg, zegt u? See how much I care.

One reply on “Can you duet?”

hey,

ik ben Bente, ik wou je even laten weten dat ik enorm geflatteerd ben met het feit dat je me miste!!
Verder heb ik ook mijn twijfels bij het stemsysteem, maar ja, nix aan te doen…

leuk dat je de show analyseerd, je bent iemand die er een kijk op heeft.

groetjes, en hou je goed!
Bente Pauwels

Comments are closed.