Categories
Blurs

Truken van de foor

Ik hoop dat uw weekend naar voldoening was?  Het mijne in ieder geval wel, en ik denk dat van mijn vader ook want Berchem Sport blijft in vierde klasse! Oh, en Evelyne’s ouders zijn ook nog eens langsgeweest, wat natuurlijk ook zeer fijn was. Voor de rest niet veel spectaculairs, maar dat hoeft ook niet. Ik ben zo blij als een klein kind als ik met een beetje zon op een zaterdagvoormiddag over de markt op het Theaterplein kan lopen, olijven kan proeven en kopen en op een terrasje een koffietje kan drinken tewijl ik mijn krant lees.

Mijn fiets moest ook binnen voor reparatie. Maajkel zal het niet graag lezen, maar de binnenband had het begeven en ook een van de trappers was niet meer zinnens te blijven hangen. Aangezien het maar een half uurtje in beslag ging nemen, besloot ik nog even over de Sinksenfoor te wandelen. Beetje oefenen op foto’s nemen van bewegende dingen kan nooit kwaad (en inderdaad, oefening kon ik gebruiken). En dan is er deze attractie:

Truken van de foor

Bon, even een klein beetje uitleg: Je krijgt dus een geweer in handen en het is de bedoeling dat je op de vier doelwitten schiet (op het uiteinde van de ijzeren staven) zodat het bordje met daarop de naam van de prijs telkens een beetje zakt. Valt het bordje er uit, dan is de prijs van jou. De doelwitten op de staven worden duidelijk kleiner, wat natuurlijk te verwachten was. Maar laten we even wat inzoomen op het laatste doelwit. Alvast mijn excuses voor de niet echt schitterende foto, maar ik werd in de gaten gehouden door de uitbaters.

weird_foor_small

Klik zeker ook even op die foto om een groter detail te zien met wat pijltjes van mijn hand. Kan er iemand mij uitleggen waarom er blijkbaar enorm veel mensen in een haast perfecte circel (rode pijlen) rond het doelwit schieten? En wat zijn die twee blinkende dingen (groene pijlen)?

23 replies on “Truken van de foor”

Is het realistisch dat er op het doelwit zelf zulks een krachtige magneet zit dat die een aanstormende kogel kan doen afbuigen? Ik neem dan ook aan dat ze deze er even kunnen afnemen zodat er soms toch eens iemand iets kan winnen.

Ik denk eerder dat er dan een magneet achter die cirkel zit. Of de kogels moesten een lading bezitten ;)

maar misschien zijn die kogels gewoon afgeketst van het doel?

Ziet er wel vreemd uit inderdaad, maar als je wat verder kijkt, zie je toch ook nog extra inslagen vlak naast het kleine doeltje.
Dus ofwel proberen ze hun truc te verbergen, ofwel is er iets anders aan de hand met die cirkel…
Is het u trouwens ook al opgevallen dat het middelpunt van die cirkel NIET het doel is?
Ik vermoed eerder dat dat kraam al eens verbouwd is geweest en dat die cirkel een restant is van een vorig schietspel…

@Zoida: Daarom ook dat ik denk dat het er soms wordt afgehaald (de magneet). Er moet ook soms eens gewonnen worden anders is het te verdacht ;)
Over het middelpunt kan ik niet meer oordelen, daar zou ik nog eens voor moeten gaan kijken (ik weet niet exact hoe recht ik op het doel stond toen ik de foto nam).

Als het een lucht-geweer is met van die loden kogeltjes (looikes noemden wij dat vroeger), dan denk ik dat een magneet geen optie is. Lood is niet magnetisch (of ik moest me sterk vergissen).

Hopelijk had je niet te veel kosten aan de fiets !

Maajkel heeft gelijk, Lood is helemaal niet magnetiseerbaar.

En je zou toch een serieus magnetisch veld moeten opwekken als je op zulk een korte afstand kleine massa’s aan een forse snelheid relatief veel wil doen afwijken.

Is het realistisch dat er op het doelwit zelf zulks een krachtige magneet zit dat die een aanstormende kogel kan doen afbuigen? Ik neem dan ook aan dat ze deze er even kunnen afnemen zodat er soms toch eens iemand iets kan winnen.

Ik denk eerder dat er dan een magneet achter die cirkel zit. Of de kogels moesten een lading bezitten ;)

maar misschien zijn die kogels gewoon afgeketst van het doel?

Ziet er wel vreemd uit inderdaad, maar als je wat verder kijkt, zie je toch ook nog extra inslagen vlak naast het kleine doeltje.
Dus ofwel proberen ze hun truc te verbergen, ofwel is er iets anders aan de hand met die cirkel…
Is het u trouwens ook al opgevallen dat het middelpunt van die cirkel NIET het doel is?
Ik vermoed eerder dat dat kraam al eens verbouwd is geweest en dat die cirkel een restant is van een vorig schietspel…

@Zoida: Daarom ook dat ik denk dat het er soms wordt afgehaald (de magneet). Er moet ook soms eens gewonnen worden anders is het te verdacht ;)
Over het middelpunt kan ik niet meer oordelen, daar zou ik nog eens voor moeten gaan kijken (ik weet niet exact hoe recht ik op het doel stond toen ik de foto nam).

Als het een lucht-geweer is met van die loden kogeltjes (looikes noemden wij dat vroeger), dan denk ik dat een magneet geen optie is. Lood is niet magnetisch (of ik moest me sterk vergissen).

Hopelijk had je niet te veel kosten aan de fiets !

Leve Berchem Sport!!!

Bedankt voor de leuke zondagnamiddag, zeker voor herhaling vatbaar.

Maajkel heeft gelijk, Lood is helemaal niet magnetiseerbaar.

En je zou toch een serieus magnetisch veld moeten opwekken als je op zulk een korte afstand kleine massa's aan een forse snelheid relatief veel wil doen afwijken.

Leve Berchem Sport!!!

Bedankt voor de leuke zondagnamiddag, zeker voor herhaling vatbaar.

@Fredje: Zeer graag gedaan, u was ook uitermate fijn gezelschap, as always! Vanavond geven we er weer een lap op ;)

Comments are closed.