Categories
online Tech/Science

Google Chrome

Buzz van de dag/week/maand-die-nog-maar-net-begonnen-is is Google Chrome, de browser uit Mountain View. Voorlopig is er nog niets te zien, maar in de loop van de dag wordt er een eerste windows-only beta verwacht.

2008-09-02_103358

Wat het nog leuker maakt, is dat de aankondiging in stripvorm werd gebracht waarbij ze vrij diep gaan in de achtergrond van de browser en de redenen achter het ontstaan ervan.

From scratch, en met een duidelijke visie. Uiteraard vinden we  zaken terug die we haast standaard kunnen noemen (tabs, plugins) en ook features die er bij “concurrenten” staan aan te komen (privacy mode), maar de infrastructuur is anders.
Voorbeeldje: Zo zal elke tab een apart proces zijn en zal de UI zich daar ook aan aanpassen.
Interessant, mmyes…

UPDATE: Ondertussen is Chrome er (zie link in het begin van deze post) en ik zou graag al de eerste bug melden (hoewel, bug, muggenzifterij is misschien een beter woord):

One reply on “Google Chrome”

Ik ga er zelf niet over bloggen (het jeukt wel, maar ik doe het bewust niet)… Als 'm gereleased wordt, zal ik er wel direct mee gaan testen. Ik ben tevreden over Firefox, maar verandering van spijs doet eten, niwaar?

Comments are closed.