Categories
Blurs

Bloggen tegen betaling

U las het waarschijnlijk al wel op een aantal andere blogs: Tom Michiels doet een onderzoek. Als u zelf een blog draait, aarzel niet even deze kleine vragenlijst in te vullen. Het gaat over bloggen en geld.

Want Tom Michiels gaat ons uitkleden en aantonen dat wij, bloggers, niets anders zijn dan geldwolven. Ja, zelfs voor deze post is grof geld gevraagd ;)
Nee, serieus. Er zal een experiment volgen aangaande “posts tegen betaling” en ik ben best nieuwsgierig naar de resultaten. Mijn standpunt is vrij eenvoudig en niet echt origineel: ik ga hier niets neerpennen dat niet mijn eigen mening is. Je mag mijn bankrekening vullen en mijn kasten volsteken, maar als ik niet mag schrijven wat ik wil, dan vrees ik dat het niet zal doorgaan.

(al wat hierboven staat vervalt bij een bedrag  hoger dan een miljoen euro)
(ah nuts, that should’ve been fine print)

6 replies on “Bloggen tegen betaling”

Is wel leuk dat bloggen tegen betaling, alleen belastingtechnisch gezien lijkt het mij niet opportuun. Geen goesting om door het interweb als halftijds zelfstandige door het leven te moeten.

Wat ik redelijk vreemd vond aan het onderzoek: er wordt niet gepeild naar de influence, noch naar het aantal subscribers, maar enkel naar het aantal bezoekers (ik denk UV, geen PV's), zonder daarbij een onderscheid te maken tussen searchinstroom of regulars. Een heel erg oppervlakkig onderzoek.
Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten en conclusies van het onderzoek, de relevantie ervan en vooral: de reacties.

goeiemorgen allemaal, bedankt voor jullie reacties.

@Clopin, bedankt voor de publiciteit!
@lamazone: dat klopt, de vragenlijst is bewust erg beknopt gehouden. Ik had ook veel liever veel meer details geweten, maar het was kiezen tussen een “oppervlakkige” survey met zoveel mogelijk respondenten, of meer in de diepte gaan en misschien een aantal bloggers afschrikken door de lengte van de vragenlijst.

Als alles goed gaat, begint er binnen enkele weken een experiment te lopen. De conclusies van dit alles zal ik wellicht in de loop van januari kunnen vrijgeven.

groeten,

Tom Michiels

Comments are closed.