Categories
Blurs

Autovrij Zuiderzinnen

antwerpen_autovrij Vrienden, Antwerpen is zondag een plek om in rond te lopen. Letterlijk, want de binnenstad wordt weer eens autovrij en krijgt dit jaar de titel “’t Stad luistert”. Fiets- en wandeltochten, marktjes, museums die hun deuren gratis openen, optredens (Jackobond is een aanrader trouwens), vertelsels, maar bovenal, en ook wel lostaand van het autovrij-gebeuren: Zuiderzinnen, waar u nog meer optredens en vertelsels zal voorgeschoteld krijgen.

Om er een soort Syzygy van te maken, valt…
Ahum, ik hoor u al denken, ah, Clopin is zo van dat WC-papier papier met moeilijke woorden gaan halen. Wel, u zit in de goeie richting, maar toch niet helemaal. Het is namelijk zo dat ik op mijn iPod Touch de app Hangman geïnstalleerd heb en was gisteren tijdens mijn bezoek aan het kleinste kamertje een van de te vinden woorden. Ik heb het trouwens niet gevonden. Daardoor wou ik het heel graag eens gebruiken in een blogpost en dit kwam toch een beetje in de buurt van een kans. Let’s continue…
… dit alles samen met de Week van het Dialect hier in Antwerpen, “Ode on’t Aentwaerps”. Daardoor zal u in het programma van Zuiderzinnen een heel aantal optredens terugvinden die gebracht worden in het dialect dat u bij programma’s als Den Bompa en Lili en Marleen reeds tot vervelens toe in uw strot werd geramd. Vervelend (misschien) voor u, fantastisch voor mezelf (ik neem aan dat u me dat wel zal vergeven).

Ik moet u niet vertellen hoe fantastisch die zondag zal zijn.
En oe plat ik gon klappe.

2 replies on “Autovrij Zuiderzinnen”

Comments are closed.