Categories
Blurs

Roofmoord

Adam G(iza) is niet schuldig aan roofmoord.
Dan vraag ik me af wat roofmoord eigenlijk is. Is het een moord die gepleegd wordt tijdens een poging tot diefstal? Of is het de intentie tot doden om daarna de persoon in kwestie te bestelen. Met andere woorden: Wat is bij roofmoord de initiële intentie? Als iemand het me kan vertellen, want Google brengt niet echt raad, dan kan ik ook in mijn hoofd uitmaken wat ik van het oordeel vind.
Denk ik dat Adam G Joe VH wou doden? Nee, ik denk dat hij een MP3 speler wou stelen. Anderzijds kreeg het slachtoffer wel 7 (of zelfs 9?) messteken. Dan kunnen we toch ook niet meer spreken over “paniek” en “proberen weg te geraken”.

Trouwens, nu mogen ze blijkbaar wel zijn volledige naam in de kranten gebruiken? Want zo van die artiestennamen, ben er niet voor.
Hmm, nu ik er aan denk, stel dat Isabella Adam ooit zo moet voorkomen…

One reply on “Roofmoord”

Volgens vandale.be is de definitie van roofmoord:
'roof·moord de; m en v -en moord, gepleegd om te kunnen stelen'

Dus om over roofmoord te kunnen spreken, zou Adam G Joe met voorbedachte rade neergestoken moeten hebben teneinde die mp3 speler te kunnen bemachtigen. Was dat inderdaad de intentie van Adam G, of was het een ordinaire overval die tragisch uit de hand gelopen is en Joe fataal werd?
De volksjury heeft beslist dat het het laatste is..

Comments are closed.