Categories
Events

Web 2.0 Expo Europe: Dag 3 (Deel 1)

Berlijn blijft gebruik maken van zijn geschiedenis, geheimzinnigheid blijft een eigenschap. Dat is de conclusie die ik trok na 20 minuten te hebben lopen zoeken naar een van de meest bekende clubs van de stad: Week-end. Het is daar dat de party van het congress de vorige avond plaatsvond, met medewerking van Berlin Partner, een organisatie die mensen bijstaat die in hun zaak in Berlijn willen opstarten. Nergens aan het gebouw, dat aan de buitenkant alles wegheeft van een appartementsgebouw. Niets meer. Het is omdat ik anderen zag binnengaan, mensen die ik tijdens de Expo al gezien had, dat ik er ook geraakt ben. En boy, was ik blij, want het bleek een zeer fijne avond te worden.

De volgende dag begon pijnlijk, dat zal geen verrassing zijn, maar het was de laatste en dus kon ik mezelf toch nog relatief gemakkelijk uit het bed hijsen. In tegenstelling tot de andere dagen begon deze met de keynotes.

2966901996_bb79c99147 
Foto Andy Piper

John Lilly is een van die figuren die ik bij naam ken, maar nooit echt gezien heb, live of op video. Het sierde de CEO van Mozilla om te beseffen dat er veel goeie zaken gebeuren in de wereld van de browsers, en niet enkel met Firefox. Hij ziet IE8 de goede richting uitgaan en ziet met de komst van Chrome een belangrijke partner in het opvoeden van de mensen als het om browsers gaat.

elsua2 Na een kleine sessie van Tariq Krim van Netvibes, waar ik jammer genoeg niet veel meer van weet, wifi was slecht in de grote zaal tijdens de keynotes, kwam Luis Suarez het podium op. Luis is 9 maanden geleden gestopt met het gebruik van email. Het is, voor hem, vanuit het concept verkeerd. Een paar weken op vakantie gaan en een inbox van honderden mails gewoon leeghalen, zonder dat er iemand op die mails terugkomt? Om nog maar te zwijgen van het politieke spel dat achter CC en BCC schuil gaat. Mail maakte hem niet productiever, ze maakte al de anderen productiever.
Waarom kan je aan email niet vragen wat je gemist hebt? Dat kan je aan, bijvoorbeeld, twitter wel. En daarom besloot Luis dat collega’s en klanten enkel nog met hem konden communiceren via social networks. Op dit moment is het verkeer in zijn inbox van een 30-40 emails per dag gedaald naar een 20-tal per week, and dropping. En hij is, naar eigen zeggen, productiever dan ooit.

One reply on “Web 2.0 Expo Europe: Dag 3 (Deel 1)”

Comments are closed.