Categories
Tech/Science

AVG’s fuck-up of the year

AVG

Ook mijn zus had het vlaggen: PC wil niet meer booten en geeft de boodschap dat er iets mis is met user32.dll. Sommigen komen zelfs terecht in een loop van rebooten.

Aanleiding is het anti-virus programma AVG, dat het reeds vermeldde bestand als virus bestempelde. Probleem is dat het helemaal geen trojan is, het is zelfs een belangrijk bestand van het besturingssysteem van windows. Mocht je Windows XP draaien met daarop AVG, dan kan je best voor het rebooten even nakijken of ook bij jou deze file in de Virus Vault terecht is gekomen. Als dat zo is, haal het er uit, zet het terug in de system32 folder (meestal c:windowssystem32) en alles is ok. vergeet zeker niet je virus definities daarna even up-to-date te brengen want anders heb je het voor je het weet weer voor. Zij die het zitten hebben kunnen terecht op het forum van AVG en daar de instructies volgen om het probleem op te lossen. Alvast een goeie raad: hou een Windows CD bij de hand of probeer ergens online user32.dll te pakken te krijgen (pas uiteraard wel op welke bron je hiervoor gebruikt). En een kleine geruststelling: je kan dit relatief gemakkelijk oplossen zonder iets te verliezen.

Al bij al was het snel rechtgezet, maar zo’n fout is haast onvergeeflijk. Ik raad AVG al jaren aan als vrienden of kennissen me vragen naar een goeie anti-virus oplossing en dit is dus niet echt wat je goeie reclame noemt. Anderzijds zal een bedrijf als AVG zo’n fout niet twee maal willen maken dus je kan er wel vanop aan dat je vrij veilig zit vanaf nu ;) Maar toch…

UPDATE: Mocht u AVG toch niet meer vertrouwen, en geen geld willen uitgeven aan een NOD32 (die het blijkbaar ook zitten had) of een BitDefender, bekijk dan Avast! en AntiVir eens. Vooral die laatste blijkt tegenwoordig zeer goed te scoren.

7 replies on “AVG’s fuck-up of the year”

Ik had het ook vlaggen, na 2 dagen na de zoveelste keer booten in ubuntu een map “dllcache” gevonden en daar de user32.dll gekopieerd.

mja, heb ook al wat rare dingen met norton gehad… Nu werkt AVG alweer een tijdje bij mij.
Heb zelf bij dit probleem maar 1 iemand moeten depanneren, het was ook geen groot probleem. Maar als je zelf geen techneut bent, ben je wel in de spreekwoordelijke aap gelogeerd.

Das de grote miserie: het is niet ge gebruikelijk “download-dat-en-het-is-in-orde” ding =/

Comments are closed.