Categories
online

Barcamp Antwerpen

Bon, er is ondertussen genoeg gezeverd op Twitter over Barcamp Antwerpen en het komt mijn strot een beetje uit. Voor zij die niet mee zijn, lees eerst even wat Barcamp juist is.

Het is tijd dat we even stilstaan en beseffen dat Barcamp iets is waar iedereen aan meewerkt en waar dus iedereen zijn deel in heeft. Ja, er is een beetje organisatie voor nodig: je zoekt een locatie, sponsors en zet een wiki op waar alle info op te vinden is en waar ook op staat wat het maximaal aantal deelnemers is, en daar is iemand voor nodig die zijn of haar schouders er onder zet. Deze persoon verdient dan ook een beetje respijt en respect en dient geholpen te worden door de community. De rest zou eigenlijk voor zichzelf moeten spreken als iedereen constructief meewerkt (iets waar ik mezelf ook een “wag of the finger” voor geef).

Weet je nog dat ik een paar dagen geleden sprak over verzuring? Ik zag dat niet enkel bij mezelf. Natuurlijk is het niet aan mij om bepaalde personen hierop te wijzen, ik moet eerst en vooral naar mezelf kijken en dat heb ik dan ook gedaan. Je beseft snel dat het allemaal te belachelijk is voor woorden.

Dus, even allemaal de neuzen in dezelfde richting, er een geweldig interessante dag van maken, tevreden naar huis gaan en een tijdje daarna dat nog eens doen. En nog eens. Etc.

2 replies on “Barcamp Antwerpen”

Comments are closed.