Categories
Events

Barcamp Antwerpen: let’s get serious

barcamp Gisteren heb ik samen met Wannes van een zeer lekkere koffie kunnen genieten in Caffènation. Een aanrader (nee, niet omdat ze een blog hebben). Het was een tijdje geleden dat we elkaar nog eens gezien hebben, dus spraken we over te veel op een te korte tijd. Naast de blogwereld, onze jobs, Fort9, de bwards, etc kwam ook Barcamp Antwerpen ter sprake. De man heeft ondertussen al een deftige post neergezet waarin hij op de kern van de zaak wil wijzen: wat moet er nog allemaal gebeuren voor 21 maart?

Money, money, money
Barcamp is een evenement waar het gaat om het delen van kennis. Een presentatie geven en er tientallen voor in de plaats krijgen. Doordat er niet echt een focus ligt op het onderwerp van de presentaties, krijg je een zeer leuke mix onder de aanwezigen. Toegegeven, het draait wel wat om het web-wereldje, maar dat wil niet zeggen dat bepaalde offline technologieën of een lifehacking-presentatie niet welkom zijn. Het is ook daarom dat een event als Barcamp een unieke gelegenheid is om nieuwe werelden te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen. Dit kan misschien een beetje overdreven klinken voor usual suspects, maar voor mensen die een toegang zoeken naar deze werelden is dit, zoals elke Barcamp, een perfecte gelegenheid.

Ja, dus ook voor jou merk/zaak/groep. Ik denk niet dat ik moet uitleggen wat voor voordelen het met zich meebrengt om een event als deze te sponsoren. Aarzel niet me te contacteren als je nog met vragen zit. Kan je niet als sponsor optreden maar wil je wel helpen, neem dan even een kijkje op de wiki. Je vindt zeker en vast nog wel iets op de lijst.

Wannes, wanneer de volgende koffie?

3 replies on “Barcamp Antwerpen: let’s get serious”

Dunno.
#bca sowieso (als er al koffie zal zijn :-)
Of vroeger.
's Morgens kan ik vanaf half 8, in de Wilde Zee zijn er een paar koffiehuizekens open dan…

Mensen als ik, die een ferm broerke dood hebben aan presentaties geven, dienen dus weg te blijven van barcamps. Want voor wat hoort wat. Wel jammer.

Polskaya, er zijn ook nog andere zaken die je opzo'n dag kan doen.
Het zal mijn vijfde barcamp zijn, en ik heb zelf nog nooit een presentatie gegeven.
Ik heb wel al eens een ganse dag video's gemaakt, de dag zelf volledig gecoördineerd en in goede banen geleid, en nu ben ik initiatiefnemer (dat zijn dus 3 uur per dag gedurende 2 maand op voorhand dat je daar mee bezig bent ;))
Dus inderdaad, voor wat hoort wat, maar als jij een taart bakt, koffiekoeken meebrengt, een vat geeft op het after event, met dweil en borstel klaar staat (bij wijze van spreken) dan is dat ook echtig en techtig 'meehelpen'. Die dingen moeten immers evengoed gebeuren.

Comments are closed.