Categories
Blurs

Deborah FTW

opzoeknaarmaria Ik weet het, musicals zijn niet hip of wat dan ook, maar ik ben een fan. Ik heb mijn deel aan stukken al gezien in Londen en Antwerpen en ik bedank vooral mijn moeder daarvoor.

Op VTM, ook niet hip, is op dit moment de finale van “Op zoek naar Maria” bezig, een format dat door de BBC reeds werd toegepast en waar men op zoek gaat naar de hoofdrolspeelster voor  The Sound of Music van de hand van het icoon Andrew Lloyd Webber. Een unieke kans om in een wereldje door te dringen waar de hoofdrollen weggelegd zijn voor de “in crowd”. Buitenstaanders krijgen geen kans, toch niet voor die oh, zo gegeerde rollen.

Zelden, en ik val misschien daarmee in herhaling, heb ik in zo’n talentenjacht zoveel potentieel gezien, wat ook aantoont dat er talent rondloopt dat maar niet aan zijn of haar kans geraakt. Toch springt er ééntje voor mij uit en dat is Deborah. Niet dat de ander finalistes niet goed zijn, maar Fleur zie ik geen volwassen scenes spelen en van Liv geloof ik het niet als ze als een dartelend jong veulen over de heuvels moet crossen. Deborah, die heeft het.

Als het u niet kan schelen, mijn excuses voor het storen. Maar heb je het ook voor musicals of ben je van plan naar het stuk te gaan kijken, doe jezelf en mij een lol en stem Deborah.

PS: De muziekkeuzes van de regie laat uitschijnen dat zij er ook, zo over denken,  vind ik. Zij mocht Memories Memory (Cats) en On My Own ( Les Miserables, wel in het Nederlands) zingen, nummers waar je, als je het talent hebt, ferm mee kan uitpakken. En dat deed ze. But again, felicitaties aan haast alle deelnemers. Blij te zien dat er zoveel potentieel rondloopt in Vlaanderen.

UPDATE: Deborah won, en terecht. Bij deze, Door Van Boeckel, denk ik dat je excuses aan het publiek mogen volgen. Je hebt gelijk, de uitschakeling van Helen was zeer jammer en bijna een schande, maar de beste heeft uiteindelijk toch gewonnen, dat moet zelfs jij durven toegeven.

2 replies on “Deborah FTW”

Comments are closed.