Categories
Blurs

Lenen

Op dit moment zijn de beste opties:

  • 5.1% vast
  • 2.92% jaarlijks variabel (cap op +3)

Hoe je het draait of keert, nu sta ik voor een gok. Velen schrokken van de die 5.1%, maar in mijn zoektocht blijkt dit toch normaal te zijn (en ik ben er niet alleen in, hoewel veel uiteraard afhangt van hoeveel en onder welke voorwaarden je leent). Geen enkele bank wil er onder gaan.

Als er iemand een glazen bol heeft, u weet me te vinden.

14 replies on “Lenen”

Ik zelf eind december 2007 een lening afgesloten aan 4,58%

Ons laagste bod was 4,90 en we hadden bijna getekend, maar toch besloten we om nog eens bij het landbouwkrediet langs te gaan. Telefonische boden ze ons al direct 4,69 en daarna 4,58%, waarna onze bank (Axa) nog gevolgd is.

Dus onze gouden tip: hoor eens bij het landbouwkrediet, want zij gaan echt laag…

@Vincent: hebben we gedaan. Ook anderen zeiden me dat het LBK laag gaat maar ook zij gaan niet lager dan hetgeen ik tot nu toe heb.

En kan je niet gaan onderhandelen over die CAP? Ik hoorde hier een meisje bij mij op’t werk zeggen dat haar variabele maar maximum 2% kon stijgen…

5.1% is niet slecht. Dit lijkt vrij laag te zijn momenteel. Veel hangt af van hoeveel je zelf neerlegt. Wij legden véél neer (1/3) en gezien de bank mijn vriendin graag als klant wou kregen we nog wat extra’s na de komma. Dus verwacht nu niet plots iets in de trant van 4.8%.
De opmerking van Joke is zeer correct, maar verwacht je niet aan een CAP die niét over je vast percentage kan gaan. Onrealistisch, wat je meestal wel kan krijgen is een CAP voor een welgedefinieerde periode.

Een collega is een lening aan het afsluiten en ze zijn tot 2.29% variabel kunnen gaan, met maximaal een verdubbeling van die rentevoet (dus tot 4.58%). Ik geloof wel dat dat onder voorwaarde is dat hij al andere bankzaken (rekeningen etc) meepakt naar de bank waarbij ze lenen…

Ik heb juist mijn volledige lening geherfinancierd + bijgeleend, bij AXA via Immotheker, op 2,60%. Jaarlijks aanpasbaar uiteraard. Op 25 jaar.

wij hebben onze lening afgesloten op 4,25. Vast op 25 jaar. Daarnaast dossierkosten laten vallen, schuldsaldo en brandverzekering een pak naar beneden gebracht. de techniek was pure bluf: ik heb vijf plaatsen in een spreadsheet gezet en alles in rekening gebracht (dus ook dossierkosten, schuldsaldo, verzekeringen,…). Daarna van elke rubriek de goedkoopste genomen en dan is mijn papa naar zijn bank gegaan met die cijfers en de mededeling dat hij graag had gehad dat ze zich daar onder zouden zetten. En dat hij anders misschien eens ging moeten uitkijken naar een andere plaats om zijn zaak onder te brengen.

oh. en ik zou niet variabel lenen, eigenlijk. Maar ik ben een schijtluis, vrees ik.

@ilse: Sterk! Het illustreert ook dat het wel degelijk helpt als ouders of grootouders ook veel geld zitten hebben bij een bank.

Wij hebben geleend aan 4,6 of 4,7 vast voor 20j. We hebben korting gekregen omdat we beiden onze rekeningen bij hen hebben alsook onze ouders. We legden zelf 1/4 op tafel. Daarbij hebben we dan nog onze schuldsaldo verzekering en brandverzekering bij hen afgesloten.
Genoeg aandringen bij de bank waar je klant bent, als je daar een aardig centje hebt staan is het voor hen de moeite om u als klant te behouden en dat moogt ge hen gerust laten voelen. Succes alvast!

Comments are closed.