Categories
Games

Kubb

KUBB Soms kom je iets tegen waar je nog nooit van gehoord hebt en lijkt het daarna alsof je het ding constant her en der hoort en ziet opduiken. Het is een normaal gegeven bij iets dat nieuw is, maar het is verwarrend als het gaat om iets dat al lang bestaat en nooit op je radar is verschenen.

Zo ging het bij mij met het Zweedse spel Kubb. Een tijdje geleden was ik op weekend met ‘De Bende’ en daar had Bram het spel bij. Eenvoudig, maar verslavend leuk en het staat hoog genoteerd in mijn ‘want’-lijstje voor als we ons huisje hebben. Het spel bestaat uit een aantal stokken, blokken en een grotere blok (de koning). Met de stokken is het de bedoeling om de blokken van de tegenstrever omver te smijten om daarna de koning te kunnen omgooien. Uiteraard zit het iets ingewikkelder in elkaar, maar voor de volledige uitleg verwijs ik graag naar Wikipedia.

Maar blijkbaar is Kubb in België populairder dan ik dacht. In Antwerpen was vorig weekend zelfs het Kampioenschap. Jammer dat ik dat zo laat wist, maar volgend jaar sta ik daar met een team!

4 replies on “Kubb”

Bij mij net hetzelfde, heb dit voor het eerst vorig weekend gespeeld en nu duikt het overal op: mensen willen het voor hun trouw, anderen willen het zelf maken, nog anderen doen er een blogpost over, het houdt niet op. Ik ben in ieder geval fan. Het feit van tegen mn ouders te winnen zal er wel iets mee te maken gehad hebben. In de Gentse volksmond noemen we dit Viking Kubb (hebben ze me wijsgemaakt).

Grappig, ik dacht dat het toch al ruimer bekend was… Ik was op reis in Chili in maart en ben daar aangesproken door mensen die het daar spelen. Die persoon stak zelf ook zijn Kubb sets in elkaar.

Het is eens wat anders dan petanque spelen in je tuin :)

Comments are closed.