Categories
Events

Antwerpen proeft

Antwerpen proeft @ BollekesfeestOp facebook zei ik dat Antwerpen Proeft zijn doel mist. Enkelen waren niet akkoord en ik denk dat ik beter even uitleg waarom ik dat zei.

Het is niet dat het niet gezellig is. Zeker niet want met zulke temperaturen was het meer dan aangenaam daar op de Vlaamse/Waalse Kaai. Het zit hem in het concept. Als ik aan “Antwerpen Proeft” denk, dan verwacht ik een plek waar Antwerpse restaurants op een goedkope manier het volk laat kennismaken met hun keuken (even het Bollekesfeest en de ambachtelijke streekproducten buiten beschouwing gelaten). Wat ik echter dit en vorig jaar zag, waren restaurants die poen liggen scheppen waardoor het gebeuren meer een grote, open plaats is waar mensen met geld terecht kunnen. Het was angstaanjagend wat sommige voor bijna 16 € aanboden als ‘proevertje’.

Nu, dat was zaterdag. Zondag trokken ik en Evelyne nogmaals naar het event om wat beter rond te kijken (zaterdag waren we er enkel vrij laat ‘s avonds). Het algemene gevoel blijft, maar er waren er genoeg die wel hun best deden, zoals Fiskebar (Tim, you were right about this one!). En die zullen ons dan ook terugzien.

foto door Herman Horsten

4 replies on “Antwerpen proeft”

hier en daar idd belachelijk duur. in contrast met de bollekes en de streekproducten.
fiskebar is in’t echt zelfs nog beter vind ik eigenlijk…

Ah, ik was al bang dat ik als enigste Antwerpen Proeft afzetterij vond. Sommige gerechtjes stellen niks voor, andere zijn dan plots niet meer verkrijgbaar. Antwerpen proeft is een leuk concept, maar de populariteit nekt de uitvoering.

Ik liep daar toevallig ook met een bolleke in mn hand rond, en had ook direct de reactie van: damn das duur. Maar als je even omrekent 1euro90 voor een bonnetje en 4 brochetjes voor 2 bonnetjes, dan is dat toch een normale prijs. Natuurlijk verwacht je wel van die proevertjes dat je zin krijgt om effectief ook in het respectievelijke restaurant te gaan eten. En daar werd de bal wat misgeslagen. Die gedachte kwam maar 1 keer (en toch een 5 tal stalletjes aangedaan) in me op bij een japans restaurant, maar ik ben de naam al kwijt. Waarschijnlijk lag het aan de hoeveelheid (dan weer wel goedkope) bollekes. Mn Antwerpse vrienden zullen zich de naam nog wel herinneren.

Comments are closed.