Categories
Blurs

De Grote Scheertest

Wilkinson lanceert met shaveandshare.be (reclame kan u tevens op mijn blog kan terugvinden) een wedstrijd waar je jou top 3 songs voor tijdens het scheren kan ingeven om zo prachtige prijzen te winnen. Check out my shavelist! Ter ere daarvan ontving ik van de toffe mensen van Wilkinson Sword & Adhese de Quatro Titanium Precision (ik zou direct linken mocht ik kunnen, maar check shaveandshare.be bij producten). Goed, want een Wilkinson had ik nog niet en dus… Tijd om te vergelijken!

The Big Shaving Contect

Het begon met Gillette…

Mijn vader scheerde zich met een scheermachine tot die eene vakantie met vrienden in Portugal. Daar leerde hij het mes kennen en was, in mijn kinderogen, onmiddelijk verkocht. Het stond toen al vast: als mijn vader voor het mes kiest, ik ook.
Jaren vlogen voorbij en mijn baard kwam er door. Ik begon met de Gillette van mijn vader en had al snel mijn eigen mes: de Gillette Mach3. Dit bleef bij mijn keuze tot ik enkele jaren geleden meer ontdekte over het scheren in het algemeen. Hoe bijvoorbeeld zeep belangrijker is dan het mes. Ik kocht een kwast en verdiepte me in de zaligheid van het inzepen van het gezicht. Scheren was niet langer iets dat snel moest gebeuren, het werd een ritueel waarvan ik nog steeds meerdere keren per week van geniet.

Volwassen worden

Daarna kwam de bewustwording van de prijzen van mesjes. Kijk even naar de huidige (colruyt tenzij anders gelinkt):

Je merkt waarom ik overschakelde van de grote merknaam naar een goeie, oude single-blade razor (die, toegegeven, in aankoopprijs wel een stuk duurder is). Dit is ook de reden waarom de Gillette M3 Power (die ik kreeg toen ik mijn Mach3 ooit gratis inruilde) op de foto zonder mes te zien is: hij ligt werkloos in de kast.

Maar veel veranderde. Raz*War kwam op de proppen (won ook de publieksprijs op Plugg) met een goedkoper model en de mogelijkheid om het mes te testen wekte mijn interesse. Gillette heeft ondertussen ook wat nieuwe modellen uitgebracht en nu kreeg ik dus ook de mogelijkheid om die andere grote naam te testen: Wilkinson Sword.

Batterijen?

trimmer Een van de dingen die ik nooit begrepen heb is waarom er plotseling overal batterijen in de scheermessen werden gestoken. Je mag zoveel argumenten en/of wetenschappelijke studies op tafel smijten als je wil, ik geloof nooit dat een trillend, nat mes mij een betere scheerervaring kan geven. Maar die Wilkinson die ik nu kreeg heeft volgens mij wél een reden gevonden om toch maar een batterij in het mes te steken. Er zit namelijk een trimmer aan de andere kant. Slim gezien en best handig om dat ringbaardje van me af te werken.

It’s all about the money

Ben ik overtuigd van de andere messen? Wel, even overtuigd als ik was van Gillette. Natuurlijk is er een markt voor zulk soort messen: het gaat enorm snel en geeft best een goed resultaat. En, zoals het altijd gaat: als je tijd wil winnen betaal je meer. Wil je genieten van je scheren en het beste resultaat, dan vraagt het tijd: tijd om te perfectioneren en tijd om je elke keer te scheren (hoewel dat eigenlijk niet zo heel veel meer is eens je het onder de knie hebt). Geven Gillette en Wilkinson, die duidelijk veel duurder zijn, een voordeel boven Raz*War? Dat denk ik niet. Mocht ik gaan voor zo’n messen, dan was Raz*War mijn keuze.

Maar: ik blijf bij mijn Merkur. Meer zelfs, ik denk eraan lessen te gaan volgen om met een open scheermes te kunnen te werken (maar dat had ik al eens gezegd, niet?).

7 replies on “De Grote Scheertest”

Die RazWar mesjes blijven bij mij echt niet lang goed. Gillette mag dan duurder zijn, PPCS (price per close shave) is het voor mij wél de moeite

Hangt er een beetje van af wat je met close shave bedoelt. Naar mijn gevoel geeft mijn Merkur me betere resultaten dan m'n oude Gillette, zeker als ik het vettig laagje afveeg dat die mesjes achterlaten ;)
Maar naar Raz*War toe: doe je echt meer dan 3x zo lang met een Gillette mesje dan met een Raz*War mesje?

Ik doe met mijn Gillette niet alleen langer (hoofdzakelijk omdat ze beter uit te kuisen zijn), ,maar ik ben gewoon veel gladder geschoren met Gillette. De mesjes van RazWar zijn wat stugger. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik héél gevoelige huid heb.
Ik keek écht uit naar Razwar, maar ik kan helaas niet zo enthousiast daarover doen.

Ik ben erg tevreden van mijn Raz*War el ché tbh. Heb jarenlang trouw gezworen aan Gillette (net zoals jij). Maar kost per shave zit bij die el ché mesjes echt wel dik OK. Ik doe er even lang mee als de Mach3 mesjes. Zie ook niet echt het nu in van batterijen :-)
Andere pro voor Raz*War is dat hun site/campagne er wel erg lekker uitziet

Thuis blijf ik bij het tijdsbesparende scheerapparaat, maar op reis maak ik telkens tijd voor een stop bij een traditionele 'barber' (bv. onlangs nog in Istanbul, in een heel kleine barbershop in een arbeidersbuurt) – een uitgebreide scheerbeurt met zo'n open scheermes waar je van spreekt: dat is het summum! :)

Ik hou het bij middel van een aangepaste Babyliss for Men bij een twee à driedagen stoppelbaard.

Comments are closed.