Categories
Lifelog

Zoektocht

Waar 2009 het jaar van de veranderingen was, blijkt 2010 het jaar van de zoektocht te zijn, en dan vooral wat werk betreft. Mijn ouders zeiden het nog het best van al vorig weekend: ‘Je bent nog te jong om tegen je zin te moeten gaan werken’. Niet dat ik mezelf elke morgen naar mijn huidige werk moet slepen, verre van. Het is een enorm gezellige bende en wat ze doen is enorm fascinerend en doen ze ook goed. Maar ik ben op zoek naar die ideale job.

Ik weet dat ik in de wereld vertoef waar ik thuis hoor, maar heb nog niet mijn vinger kunnen leggen op de rol die ik daarin het beste speel. Ik heb wel een idee van wat dat is, maar het vinden is iets anders. Mijn huidige rol was in ieder geval niet iets waarvoor ik in de wieg ben gelegd.

Voor een andere rol is er jammer genoeg geen plaats bij mijn huidige werkgever en dus hebben we besloten een einde te maken aan de samenwerking. Binnen enkele dagen/weken verlaat ik dan voor de ‘laatste’ keer het kantoor op het Astridplein en start de zoektocht opnieuw. Met een goed gevoel, want ik heb vooral dingen bijgeleerd. Over de wereld en over mezelf. En laat dat nu net het belangrijkste zijn, toch?

Dat en zoiets bijvoorbeeld:

11 replies on “Zoektocht”

Ik denk dat jij gewoon schrijver moet worden en filosoof maar dat ben je eigenlijk al :-)

Succes !

Ik zou toch oppassen met zo vaak van werk te veranderen. Het zou je 5e betrekking worden over een periode van 2 jaar. Toekomstige werkgevers vertrouwen zoiets op den duur niet meer, om welke reden dan ook je telkens bent weggegaan …

5 betrekkingen in 2 jaar is het cru stellen, maar ik weet wat je wil zeggen ;) En ja, ik zoek ook stabiliteit, zeker nu. Maar dat wil niet zeggen dat ik zomaar eender welke job zal aannemen. Meer dan ooit wil ik iets dat me echt ligt.
En in de gesprekken die ik nu voer begrijpen de mensen het wel, maar zoals je zegt wordt het wel tijd voor iets stabiel en langdurig.

Comments are closed.