Categories
Blurs

Sony NEX-5

Afgelopen (snif) zomer mocht ik van de toffe mensen van Sony, samen met enkele andere bloggers, de NEX-5 een tijdje testen. Wat deze camera appart maakt is dat het een compacte camera is mét een verwisselbare lens.

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: nee, het is niet handig. De lens die er bij kwam is vrij groot en dat zorgt er voor dat het niet eenvoudig in de handtas van de vrouw kan verdwijnen. Zoals je op de foto kan zien zijn er natuurlijk wel kleinere lenzen, maar die zat er helaas niet bij. Persoonlijk was ik wild van een idee van een compacte camera met verwisselbare lenzen (hell, ik wou dat al op mijn Canon Powershot… something destijds), maar praktisch lijkt het dus jamemr genoeg niet te zijn. Je zeult best wat mee en vraagt je soms af waarom je je gewone speigelreflex niet mee hebt.

Maar het toestel is wél leuk om mee te spelen. Zo ben ik enorm verkocht voor het filmen dat je tegenwoordig met zo’n camera’s kan. Hieronder mijn probeersel met dit toestel en check zeker wat Tim Van Damme met zijn 7D heeft gemaakt *kwijl*.

Nog zo’n leuke feature: panorama shots in één vlotte beweging. Yup, u beweegt gewoon de camera van de ene kant na de andere et voila:

Beach

Blijkbaar kan het toestel ook zo 3D panorama’s maken!
En het blijft ook gewoon een goeie camera hoor.

BeachvolleyEarly Summer sun

One reply on “Sony NEX-5”

Ik vreesde al voor de compactheid van die dingen. Persoonlijk zou ik dan toch voor een spiegelreflex gaan maar ik vermoed dat het weer een kwestie van smaak, budget, doel, et cetera zal zijn. Ik houd het in ieder geval bij mijn 7D (welke trouwens – want dat was misschien niet helemaal duidelijk uit jouw uitleg – geen hybride toestel is).

Comments are closed.