Categories
Blurs

Colruyt

Ik hou van Colruyt. Vroeger, toen we op een klein appartementje leefden, hadden we niet veel opslagruimte en leefden we wat inkopen betreft van dag tot dag. Dat is nu niet meer zo en dus wordt er ingeslagen bij Colruyt.

Het dichtstbijzijnde filiaal moet echter nu de deuren voor enkele maanden sluiten omdat het aan vernieuwing toe is. En wat doet Colruyt dan? Ze sturen een kaart waarmee je nog wat extra korting krijgt in andere colruyt winkels in de buurt. Bij de kaart ook een handig overzicht van welke deze winkels zijn. En alsof dat niet genoeg is (3% korting is nu ook niet ‘all that’) kreeg ik ook net nog even een mail om me te laten weten dat hun Collect&Go service gedurende die tijd voor ons in bepaalde winkels ook nog eens gratis is.

Conclusie? Colruyt behoudt mij als klant en wat een ongemak zou zijn geweest kan nu wel eens een gemak worden. Awesome. Proficiat. En bedankt.

8 replies on “Colruyt”

Bij ons in Aalter is er al eeuwen geen colruyt omdat het gemeentebestuur dit niet wil. Aangezien de dichtsbijzijnde colruyt zo'n 15 km ver is, hebben alle inwoners van Aalter die klant zijn bij de Colruyt al vele jaren zo'n kaar voor 3% extra korting. Dit om ons te vergoeden voor de verre verplaatsing.

Die 3% is inderdaad mooi meegenomen. Op onze twee à drie wekelijkse boodschappen scheelt dit algauw enkele euros….

Maar op 20 oktober wordt deze kaart van 3% afgeschaft voor de Aalternaren, want dan gaat eindelijk, tegen de wil van het gemeentebestuur in, een colruyt open in Aalter! Gedaan met de verre verplaatsing naar Gent of Maldegem….

Idem toen de Colruyt in Vilvoorde werd verbouwd. Vond ik ook een goeie zet, alhoewel ik niet echt een fan ben van Colruyt. Bij registraties voor klantenkaarten geef ik echter nooit mijn emailadres op (spam) waardoor ik die mail ivm de gratis Collect&Go niet gekregen heb. Eerste keer dat ik me dat beklaag.

Wij rijden ook speciaal wat verder naar de Colruyt en we passeren daarbij een Delhaize, een Carrefour express en een Carrefour. Er hangt voor ons wel geen extra korting aan vast, maar alleen al voor het vriendelijk personeel doe ik een omweg, want amaai, in andere supermarkten zitten er toch wel heel veel met een heel lang gezicht waarbij er zelfs geen glimlach van af kan, laat staan een “en nog een prettige dag verder,”. Lang leve de Colruyt.

Misschien is het omdat ze merken goedkoop verkopen, misschien omdat ze no-nonsense zijn, misschien omdat het personeel er doorgaans vriendelijk is zonder chatty te zijn dat ik de Colruyt een warm hart toedraag. Hierdoor alleen nog maar meer.

Ik shop in de winkel die dichtstbij is. Al de rest interesseert mij eigenlijk niet. Als het personeel vriendelijk is, de producten goedkoper enz. dan is dat meegenomen, maar voor mij persoonlijk geen reden om een omweg te doen. Locatie is nr 1. Tijd is tegenwoordig zo kostbaar dat iedere tijdswinst welkom is.

Comments are closed.