Categories
Blurs

Flattr

imageTijdens een van de afleveringen van Tech45 (of was het bij die nieuwe Praat podcast?) leerde ik Flattr kennen. Concept: men neme een maandelijks bedrag (stel: 2€). Tijdens je leessessies op het net, duid je de content die je leuk vind aan door op de Flattr-knop bij de content te klikken (zie bv de knop bij deze post… ergens). Op het einde van de maand wordt het bedrag dat voorzien is verdeeld over alle items die je leuk vond. Dus: vond je 1 ding leuk, dan gaat die 2€ naar de auteur van dat ding. Vond je die maand echter 10 dingen leuk, dan krijgt elke post 20 cent.

Leuk idee, maar daarvoor moeten er meer mensen de dienst gebruiken. Ik kwam de buttons al tegen bij Tech45, Apache en de blog van Notch (de persoon  achter het enorm verslavende spel Minecraft).

Gebruik jij ook Flattr? Let me know!

2 replies on “Flattr”

Ik was ook meteen verkocht voor Flattr maar het blijkt hier in Vlaanderen toch nog een lange weg te moeten doormaken. In Duitsland is het bijvoorbeeld wel al redelijk ingeburgerd merk ik.
Ik gebruik het zelf nu 3 maanden en heb iedere maand meer verdiend dan ik uitgegeven heb. Al merk je toch vooral dat de Flattrs nogal inteelt-gewijs bekomen zijn door andere bloggers en aanverwanten. De gewone lezer gebruikt het blijkbaar nog maar zeer miniem hier in Vlaanderen.
Ik zelf gebruik het weliswaar wel al op mijn blog en ook op mijn youtube kanaal. Met de tijd wil ik het ook gebruiken bij mijn muziek.

Comments are closed.