Categories
online

Ekko

ekko_logoDankzij de toffe mensen bij Netlog heb ik al een kijkje kunnen nemen op een nieuwe site die ze nu in beta aan het testen zijn: ekko.
De belofte: simply the best way to make conversation online. Best moedig als je weet hoeveel platformen er al voor zijn en hoe goed ze draaien. Maar toch heeft het iets unieks waar ik straks op zal terugkomen.

Een conversatie starten is eenvoudig:

invoer

Je schrijft gewoon iets, maar het visuele aspect is hier enorm belangrijk. Kies je ervoor om geen afbeelding of video te gebruiken, dan krijg je bij het typen van je boodschap toch enkele suggesties. Wat opvalt is dat het niet rond URL’s draait, iets dat ik ‘instinctmatig’ wel wou beginnen doen. Dit zou misschien een voordeel kunnen zijn, zeker om conversaties te bundelen.

Ik maak me een beetje zorgen om de overzichtelijkheid. Op dit moment zitten we met een kleine groep, dus dat geeft niet echt problemen. De tijdslijn laat alles zien, maar er zijn wel filters mogelijk. Zo is er uiteraard search, maar ekko geeft je ook de mogelijkheid om te filteren op de gebruikers, meer bepaald op locatie, geslacht en leeftijd. Zullen ze het halen zonder het concept van ‘vriendjes’ toe te voegen? Of zullen ze eerder kanalen moeten opzetten, zoals Reddit bv doet? Of dat zal voldoen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Ekko heeft wel iets unieks. Als je iets post, dan is de feedback enorm ‘instant’ en dat werkt verslavend. En ja, die instant is best nog een stukje instanter dan bij bv Twitter. Je ziet de mensen je post bekijken (het lijkt wel alsof ze binnenwandelen op een IRC kanaal) en de reacties komen binnen de seconden. En remember, we zitten nog maar met een kleine (doch zeer enthousiaste) groep!

Conclusie: Het verslavende aspect maakt ekko leuk, fris en intrigerend. De ‘challenge’ zal hem zitten in het overzichtelijk houden van de content die er op gezet wordt. Onderstaand voorbeeld toont dat het echt wel eens om een andere manier van conversaties zou kunnen gaan. Ja, misschien een beetje meer IRC-style. Old skool, weet je wel. We love that.

ekko