Categories
Lifelog

Banken

Voor het kindergeld krijgen we cheques. Dit omdat we er nog niet toe zijn gekomen ons rekeningnummer door te geven. Want hiervoor moet de bank een papier invullen dat bevestigd dat de rekening die wij opgeven inderdaad onze rekening is. En nee, Evelyne had niet al eerder kunnen binnenspringen want onze bank is haast ontoegankelijk met een buggy.

Vandaag was echter een dag dat het wel even kon. Evelyne is ziek en ik bleef thuis om voor haar en Alexander te zorgen (besmettelijk, dus ze mag niet bij Alexander komen). Dus ik kon even snel naar de bank. Toen ik daar aankwam bleek dat Evelyne het papier nog niet getekend had en de dame weigerde daarom het papier te tekenen.

So let’s get this straight: Ik kom met een papier binnen om ervoor te zorgen dat er geld op een rekening wordt gestort. Indien ik mijn rekening had genomen was het klaar. Maar omdat ik het wil delen met mijn vriendin (uiteraard wil ik dat, maar daar gaat het niet om :p) en die daarvoor niet getekend heeft, gaat het niet door. Nee, dit is geen papier dat de bank moet bijhouden, dit gaat naar de partij die het kindergeld uitbetaald.

“Mevrouw”, begon ik nadat ik overhuis was gespurt om nog net voor sluitingstijd (16u, zo een uur waarop haast iedereen nog werkt uiteraard), “ik begrijp dat u uw orders hebt. Maar zou u voor mij een boodschap willen overbrengen naar de mensen die die orders geven?”. Ze stak een relaas af dat eigenlijk neerkwam op wat ik haar net had gezegd dat ik wist: ze heeft orders. Ik herhaalde mijn vraag en ze knikte. “Zeg tegen uw bazen dat dit belachelijk is en dat dit echt dingen zijn die mij als klant enorm enerveren. Meer dan dat kan ik niet zeggen tegen u bazen ,maar ik kan u wel dit nog meegeven. Het zijn zulke zaken die van u een machine maken en dus zeer vervangbaar. U had uw orders kunnen negeren en kunnen fluisteren met een knipoog dat ik zeker niet mocht vergeten mijn vriendin het papier te laten tekenen. Maar dat is uw keuze. Goeiedag nog verder. Ik neem u dus niets kwalijk, maar ik hoop dat u er toch nog even bij stil staat”.

Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd en kan het toch grote gevolgen hebben dat Evelyne dat niet getekend zou hebben. Maar u begrijpt waar ik naartoe wil.