Categories
Tech

Internet in je zak

Ik kreeg een bizar toestel om te testen. Het is een apparaatje iets kleiner dan een gemiddelde GSM maar van gewicht ongeveer hetzelfde. Wat het doet? Het is een Wifi hotspot waar je tot 5 toestellen mee kan verbinden. Die toestellen kunnen op die manier op het internet. Dankzij de Pocket Wifi van Scarlet.

Het klinkt magisch en ik zou een paar jaar geleden luidkeels rond de livingtafel hebben gelopen, roepend dat we in de toekomst leven (het klinkt beter in het Engels). Maar nu zelfs mijn vader (toegegeven, hij is best hip) surft op zijn smartphone lijkt de toekomst te laat te komen. Enkele maanden geleden hebben Duitse familieleden tijdens een diner hun mails kunnen checken via de hotspot functie van mijn iPhone. Als ik het goed heb heeft Android die mogelijkheid ook en zelfs al veel langer. Maar… er zit een limiet op wat ik met mijn dataplan mag verbruiken en veel ervan heb ik zelf nodig. En dan heb ik het nog niet over mijn batterij die ik hoor janken als die hotspot aangaat.

Het ding doet wat het moet doen en die Scarlet verbinding die er bij kwam is best ok. Achterliggend wordt het Proximus netwerk gebruikt en ik blijf bij mijn standpunt: het is het beste netwerk in dit land. Bij Scarlet betaal je 15€ per maand en krijg je 1GB aan traffiek. Ter vergelijking: Bij Mobile Vikings krijg je 2GB voor 12€ maar zij gebruiken het Base netwerk dat, let’s face it, buiten de steden sneller problemen vertoont. En laat net daar het toestel me enorm nuttig lijken. Want hoewel mijn uitleg anders doet vermoeden, het is nuttig:

  • Op werk een lastige proxy?
  • Met vrienden een weekendje ardennen met een paar laptops?
  • Op vakantie aan zee met de familie en je wil foto’s delen met diegene die er niet zijn?
  • Wil je besparen door de wifi versie van verschillende gadgets (tablets, e-readers, …) te kopen ipv de duurdere 3G versie?
  • Heb je reeds meerdere gadgets en wil je niet voor elk een abo van 12-15€/maand aanschaffen?

Het ding komt mijn rugzak niet meer uit. En daar zit het goed, want die rugzak heb ik zo goed als altijd bij. Wat is wel mis bij Scarlet: een soort van pay-as-you-go abo voor data. Waar je bijvoorbeeld betaalt per dag dat je het ding gebruikt.