Categories
DIY

Survival

Een zeer wijs iemand zei mij ooit dat er drie dingen zijn die je altijd bij moet hebben: Een mes, touw en iets om vuur te maken. We kunnen discussiëren of een van die dingen niet vervangen kan worden door iets nuttiger, maar ik denk dat we het eens zijn als ik zeg dat ze stuk voor stuk handig zijn.

Wat het touw betreft zijn Survival Straps enorm hip bij de Amerikonders. Enkele meters Paracord in de vorm van een armband, de kleurtjes kiest u zelf. Omdat ik een zwak heb voor van die hebbedingen (“Maar schat, stel dat er een ramp is!”), dacht ik er me eentje te bestellen. Prijs: $25. En omdat u niet in de US of A woont komt er nog eens $9 verzendingskosten bij. Ook mijn zwaktes hebben grenzen.

Maar kunnen we dat niet zelf maken? Uiteraard. Instructies waren snel gevonden en materiaal blijkt ook eenvoudig te verkrijgen. Het zal me ongeveer hetzelfde gekost hebben maar

  1. Ik kan zeggen dat ik het zelf gemaakt heb
  2. Ik heb genoeg materiaal voor die prijs om er 5 te maken

3 replies on “Survival”

Comments are closed.