Categories
Lifelog

Papier niet hier

Charging #projectcleanupProject Cleanup is in volle vaart en ook het papier moet er aan. 3 stappen te nemen:

  1. Bestaande papier archiveren
  2. Zoveel mogelijk zaken digitaal laten binnenkomen vanaf nu
  3. Een workflow voor het papier dat toch nog zou binnenkomen

Alle klasseurs werden van het schap gehaald en opengetrokken. Wat weg kon mocht weg, de rest digitaal (of er moest echt een goeie reden zijn om het niet te doen). En daarom bestelde ik een scanner die me daarbij moest helpen: De Doxie Go. Een scanner met ingebouwde batterij en geheugen. Dat laatste is ook uitbreidbaar met SD kaartjes En als je een eye-fi kaartje zou gebruiken is het ding nog zo goed als wireless ook. De Doxie Go scant in 2 kwaliteiten: 300 dpi en 600dpi voor de iets kwaliteitsgevoeligere documenten zoals foto’s. Integraties zijn mogelijk met oa dropbox en Evernote in de meest voorkomende bestanden (ook OCR!).

HET VERDICT

Wat het archiveren betreft is de Doxie een twijfelgeval. Het ding heeft heel de tijd in de living gestaan en soms duwden we er wat papier door (Jammer dat Alexander zijn motoriek nog niet ZO fijn is want hij wil maar al te graag helpen). Daarvoor is het ideaal aangezien het niet vasthangt aan een snoer naar een pc of voeding. Maar als je zo intensief bezig bent als wij nu, dan is de batterij ‘snel’ leeg. En scannen terwijl hij aan de PC hangt is, zoals ze zelf aanhalen, geen goed idee.

Maar waar de scanner het op dat vlak dan misschien een beetje laat afweten, zo goed is hij in het laatste puntje. Het ding ligt nu in onze living en als er papier binnenkomt scan je het in 1 beweging en gooi je het in de papiermand.