Categories
Actueel online

Soft

Ik richt me even tot de mensen die deze blog lezen maar voor de rest het wereldje van het bloggen (oooOOOOooh) niet op de voet volgen. De laatste dagen is het onderwerp een frisdrank en ik wou dat jullie dat wisten.
Het begon allemaal afgelopen zomer. Toen organiseerde een marketing-bureau een zogenaamde “Blogstorm“. Dit (oa) om te onderzoeken wat blogs kunnen betekenen voor hen (oh ja, en wat zij voor bloggers kunnen betekenen, weet u wel?). Nu loopt er een testprojectje. Naar enkele bloggers werd een pakketje gestuurd met frisdrank, met de bedoeling dat de bloggers het over dit drankje hebben. Bekijk Blogium even en u merkt al snel dat het een succes is (ter verduidelijking: Blogium verzamelt links van Belgische blogs om zo een soort van hitlist der topics weer te geven). Dus deze mensen zeggen wat ze vinden van het drankje. Een hele opgave vind ik zelf, en ik blijf een beetje op mijn honger zitten als ik de reviews lees. Welke kleur heeft hij na hoeveel jaar gerijpt te hebben? Spreken we hier over een overheersende bittere smaak of ligt het zoete hem in de nasmaak net achter de kiezen? Zijn er genoeg mineralen aanwezig om die smaak een halve minuut vast te houden? Wat zegt de neus, en is de herkomst er duidelijk in terug te vinden? Helaas niet veel antwoorden, maar ik denk niet dat Ogilvy daar zwaar aan tilt.

Is dit nu erg? Sommigen zullen beweren dat bloggers nu half omgekocht worden om over bepaalde onderwerpen te schrijven (hoewel deze zich nu vrij stil houden heb ik zo de indruk), anderen zeggen dat het eigenlijk gewoon hetzelfde is als de Adsense blok die ze al hebben staan. Ik denk dat we veilig kunnen stellen dat het een normale evolutie is.

12 replies on “Soft”

Er wordt in ieder geval té veel aandacht geschonken aan Ogilvy zijn blikje, vind ik. Ik kan niet begrijpen dat er zowaar bloggers zijn die zich in hun gat gebeten voelen omdat zij geen blikje van Franky gekregen hebben. Alstublieft, zeg. Wat is de gemiddelde leeftijd van de Belgische blogger??
Het heeft wel de nodige gratis reclame opgeleverd. En daar was het nu eenmaal om te doen.

@ Christophe: Dat zou er nog aan ontbreken: dat ze ruzie gaan maken om een blikje Fanta! Stel je voor… Lol!

Ik begrijp nog altijd niet goed waarom die bedrijven nu een beroep willen doen op bloggers begot. In vergelijking met de traditionele media is zelfs Zatte Vrienden een marginaal verschijnsel.

Er wordt in ieder geval té veel aandacht geschonken aan Ogilvy zijn blikje, vind ik. Ik kan niet begrijpen dat er zowaar bloggers zijn die zich in hun gat gebeten voelen omdat zij geen blikje van Franky gekregen hebben. Alstublieft, zeg. Wat is de gemiddelde leeftijd van de Belgische blogger??
Het heeft wel de nodige gratis reclame opgeleverd. En daar was het nu eenmaal om te doen.

@ Christophe: Dat zou er nog aan ontbreken: dat ze ruzie gaan maken om een blikje Fanta! Stel je voor… Lol!

Ik begrijp nog altijd niet goed waarom die bedrijven nu een beroep willen doen op bloggers begot. In vergelijking met de traditionele media is zelfs Zatte Vrienden een marginaal verschijnsel.

Van Ogilvy kan enkel gezegd worden dat ze het slim gespeeld hebben. Ik denk niet echt dat er mensen zijn die echt in hun gat gebeten zijn. Heb nog niet echt uitingen gezien bij anderen, buiten Luc die daar in zijn post op het einde even naar hint, maar dat is eerder een wens dan een vaststelling.

Zeveraar: Bloggers zijn denk ik wel een goed medium hoor. meer en meer vertoeven mensen online, zeker jongeren. Als er dan veel over het drankje gepraat wordt, scoort het bij de zoekbots en die bepalen op dit moment zo goed als alles. Of hoe zie jij het juist?

Van Ogilvy kan enkel gezegd worden dat ze het slim gespeeld hebben. Ik denk niet echt dat er mensen zijn die echt in hun gat gebeten zijn. Heb nog niet echt uitingen gezien bij anderen, buiten Luc die daar in zijn post op het einde even naar hint, maar dat is eerder een wens dan een vaststelling.

Zeveraar: Bloggers zijn denk ik wel een goed medium hoor. meer en meer vertoeven mensen online, zeker jongeren. Als er dan veel over het drankje gepraat wordt, scoort het bij de zoekbots en die bepalen op dit moment zo goed als alles. Of hoe zie jij het juist?

Comments are closed.