Categories
Actueel

Barman en het VB

Nee, ik ga me niet uitspreken over hoe anti-VB het concert van Barman al dan niet is, zo schijnheilig ben ik wel. Maar de reactie die uit het Vlaams Belang-kamp komt is zielig, zorgwekkend, laag bij de gronds en gaat u zo maar even verder. Laat ik het vooral even samenvatten door een van hun “kampf” zelf. Do you hear the distant drum? To the barricades! Want dit is wat ze er nu van aan het maken zijn. Yup, een opsomming van de “verraders” of, zoals ik hen liever noem, artiesten. Het Vlaams Belang staat bekend voor het tegenwerken maar pas op als er iemand een scheet in hun gezicht laat. Want wat krijgen we dan? Dan krijgen we toestanden zoals in de US of A waar een lijst werd gemaakt van de artiesten die tegen de oorlog in Irak zijn. Dan krijgen we een opsomming, zoals de academy destijds heeft gedaan, van mensen die niet Michael Moore uitjouwden bij de oscars enkele jaren geleden toen die zijn relaas deed. We krijgen de mensen die meehelpen aan het concert op een rijtje gezet zoals den deuts destijds deed met mensen die joden onderdak boden. Wat zegt u? Die laatste uitspraak was er over? Oh yes, Don’t mention the fucking war, right?
Lees vooral de open brief naar Helmut Lotti. Probeer, moeilijk is het niet, even een half-krakende Italiaanse stem te nemen tijdens het voorlezen van de brief, u zal de pijnlijke ironie wel begrijpen. Zoals u zal merken schuwt de schrijver enige emotionele chantage niet door te verwijzen naar Lotti’s verleden maar ook, en dit niet onderschatten, de ouders erbij te halen. Instant history screening? Heeft het VB dit klaarliggen van alle artiesten? Ik zou ook wel eens van enige personen binnen het VB het verleden willen weten dan, nu ze toch bezig zijn.

Ik zal er staan, en dit voor muziek. Maar fuck you als gulle zo begint zenne mannen.

34 replies on “Barman en het VB”

@tanguy: het is een concert voor en door mensen die niet aan een ziekelijk neurotische angst voor moslims lijden. Het is een concert voor mensen die vinden dat islamofobie niet thuis hoort in een gemeenteraad of parlement maar wel op de sofa bij een psychotherapeut.

@tanguy: het is een concert voor en door mensen die niet aan een ziekelijk neurotische angst voor moslims lijden. Het is een concert voor mensen die vinden dat islamofobie niet thuis hoort in een gemeenteraad of parlement maar wel op de sofa bij een psychotherapeut.

Het valt mij des te meer op wat voor kleuters die van het VB zijn. Ze zijn tegen alles wat iemand anders doet, eender welk voorstel breken ze af, maar als er iemand publiekelijk verklaart tegen hun te zijn, beginnen ze te bleiten gelijk klein mannen.

Ik heb maar dit te zeggen: VB, grow up! En als g’aan politiek wilt doen, doe da dan constructief!

En voor Barman: gij komt er tenminste eerlijk voor uit dat het concert (voor u allesinds) tegen het VB gericht is.

Het valt mij des te meer op wat voor kleuters die van het VB zijn. Ze zijn tegen alles wat iemand anders doet, eender welk voorstel breken ze af, maar als er iemand publiekelijk verklaart tegen hun te zijn, beginnen ze te bleiten gelijk klein mannen.

Ik heb maar dit te zeggen: VB, grow up! En als g'aan politiek wilt doen, doe da dan constructief!

En voor Barman: gij komt er tenminste eerlijk voor uit dat het concert (voor u allesinds) tegen het VB gericht is.

@tanguy: Geen reactie op het eerste deel van chriske’s comment? Geen reactie op de post zelf, die toch ook anti-vb is? Is uw enige verdediging een ironish linkje (“Lees en vooral, geniet !”) op uw eigen website?

@Tanguy: Even serieus, dat laatste kan je toch niet een deftig argument noemen? Je bent een politicus man, je moet leven van goeie argumentatie. Maar waarop slaat dat nu? Als er ergens een tekst staat en ik pik in op 1 punt en zeg dat ik het daar volledig mee eens ben, puur om het kracht bij te zetten, dan ben ik automatisch tegen de andere punten van die tekst? Toe man… Het is genant. Doe het deftig, neem even de tijd, denk wat na, niemand die druk achter je zet. Je kan hier deftig op antwoorden, maar neem even de tijd.
Try again…

@tanguy: Geen reactie op het eerste deel van chriske's comment? Geen reactie op de post zelf, die toch ook anti-vb is? Is uw enige verdediging een ironish linkje (“Lees en vooral, geniet !”) op uw eigen website?

@Tanguy: Even serieus, dat laatste kan je toch niet een deftig argument noemen? Je bent een politicus man, je moet leven van goeie argumentatie. Maar waarop slaat dat nu? Als er ergens een tekst staat en ik pik in op 1 punt en zeg dat ik het daar volledig mee eens ben, puur om het kracht bij te zetten, dan ben ik automatisch tegen de andere punten van die tekst? Toe man… Het is genant. Doe het deftig, neem even de tijd, denk wat na, niemand die druk achter je zet. Je kan hier deftig op antwoorden, maar neem even de tijd.
Try again…

@ Clopin: Ik heb het geluk te mogen werken op het Vlaams Parlement en het VB doet hier heel wat constructieve en positieve voorstellen maar die belanden integraal in de prullemand en halen dus ook niet de media. Cordon sanitaire, weet u wel?

@ Clopin: Ik heb het geluk te mogen werken op het Vlaams Parlement en het VB doet hier heel wat constructieve en positieve voorstellen maar die belanden integraal in de prullemand en halen dus ook niet de media. Cordon sanitaire, weet u wel?

Gaan er nu veel weblogs zeer stil zijn op 9 oktober, the day after? Ben eens benieuwd.

In een tijd van onveiligheid zeggen dat er geen probleem is, is wel heel erg schijnheilig…
Ik begrijp niet waarom de meerderheid niet nagaat waarom er zoveel kiezers overlopen?

Een signaal naar het Belang toe moet vanuit de andere politieke partijen komen en niet van een of andere junkie zoals Tom Barman.

Gaan er nu veel weblogs zeer stil zijn op 9 oktober, the day after? Ben eens benieuwd.

In een tijd van onveiligheid zeggen dat er geen probleem is, is wel heel erg schijnheilig…
Ik begrijp niet waarom de meerderheid niet nagaat waarom er zoveel kiezers overlopen?

Een signaal naar het Belang toe moet vanuit de andere politieke partijen komen en niet van een of andere junkie zoals Tom Barman.

Ik zou niet weten waarom de blogs stil gaan zijn en ik zou niet weten waar ik beweer dat er geen probleem is. De hele opzet van het concert is toch om op te roepen tot meer verdraagzaamheid?

En waarom zou het signaal niet vanuit het volk mogen komen? Vanuit de politiek schijnt het toch niet te werken ;)

Oproepen tot verdraagzaamheid … pfff…

Een concert van ‘ONVERDRAAGZAAMHEID’ tegen 1.000.000 vlamingen en hun democratische keuzes … zo simpel is het !!

Ik zou niet weten waarom de blogs stil gaan zijn en ik zou niet weten waar ik beweer dat er geen probleem is. De hele opzet van het concert is toch om op te roepen tot meer verdraagzaamheid?

En waarom zou het signaal niet vanuit het volk mogen komen? Vanuit de politiek schijnt het toch niet te werken ;)

discussiëren met die van het VB begint al hetzelfde te worden als dicussiëren met de brainiacs van het amerikaanse christian right… zelfs masturberen met een kaasrasp lijkt dan ineens oneindig veel aangenamer.

Oproepen tot verdraagzaamheid … pfff…

Een concert van 'ONVERDRAAGZAAMHEID' tegen 1.000.000 vlamingen en hun democratische keuzes … zo simpel is het !!

discussiëren met die van het VB begint al hetzelfde te worden als dicussiëren met de brainiacs van het amerikaanse christian right… zelfs masturberen met een kaasrasp lijkt dan ineens oneindig veel aangenamer.

‘t is wel nen trage reply, maja, ‘t is dan ook congé voor mij he :-)

Als de discussie dan toch bitsig wordt:
@tanguy: “het VB doet hier heel wat constructieve en positieve voorstellen” -> dit zijn, zoals we gewend zijn van het vb, loze woorden. Ik kan ook zeggen dat ik elke dag duizend oplossingen geef voor wereldvrede, maar niemand naar mij luistert. (Misschien eens luisteren naar clopin ivm argumentatie?). Dus: geef een voorbeeld aub…
Ma ni beginnen bleiten gelijk een klein kind als iemand het afbreekt he (ook wel gekend als het open-brieven-schrijven-fenomeen).

PS: dit is uw kans mij te overtuigen dat het vb idd iets nuttigs te vertellen heeft, grijp ze aub, dat ik tenminste kan verstaan waarom iemand ?berhaupt op het vb stemt.

't is wel nen trage reply, maja, 't is dan ook congé voor mij he :-)

Als de discussie dan toch bitsig wordt:
@tanguy: “het VB doet hier heel wat constructieve en positieve voorstellen” -> dit zijn, zoals we gewend zijn van het vb, loze woorden. Ik kan ook zeggen dat ik elke dag duizend oplossingen geef voor wereldvrede, maar niemand naar mij luistert. (Misschien eens luisteren naar clopin ivm argumentatie?). Dus: geef een voorbeeld aub…
Ma ni beginnen bleiten gelijk een klein kind als iemand het afbreekt he (ook wel gekend als het open-brieven-schrijven-fenomeen).

PS: dit is uw kans mij te overtuigen dat het vb idd iets nuttigs te vertellen heeft, grijp ze aub, dat ik tenminste kan verstaan waarom iemand ?berhaupt op het vb stemt.

Comments are closed.