Categories
online

E-Fee

Ik hoop werkelijk dat iemand van jullie mij aan een antwoord zal kunnen helpen. Het is nu de tweede maal dat ze mij een extra kost aansmeren omdat ik iets via het web aankoop. Nu, ik heb het niet over administratie & reserveringskosten waar Sherpa enorm sterk in is, wat nog een andere bron van ergernis is. Nee, ik heb het puur over een kost die erbij komt omdat je het via de online manier koopt. Enkele voorbeelden:

  • Kinepolis vraagt op zijn online platform een E-handling kost van 0,20?? per ticket. Deze kost heb je niet als je bij het loket eentje gaat halen.
  • Arenberg schouwburg vraagt per ticket een extra kost van maar liefst 0,50??. Als je echter per telefoon of aan het loket deze aanvraagt wordt er niets extra aangerekend.

Kan er mij nu iemand de motivatie achter dit gebeuren even uitleggen? Bij Kinepolis is het helemaal treffend want zi streven naar een model waar er zo weinig mogelijk (liefst geen) verkopers in hun complex nodig zijn. Hoe verdedig je deze tactiek door het alternatief duurder te maken? Daarenboven moet je op deze manier nog zelf je ticket afdrukken!

18 replies on “E-Fee”

Als je in een Kinepolis-zaal aan een automaat ipv aan het loket je ticket koopt, smeren ze je die 20 cent ook aan. Het goedkoopste blijft de studentin in het loket lastig vallen. Die gasten snappen er echt wel niks van he ?

Ik heb een 100 days kaart. Dan wordt er geen 20cent extra aangerekend aan de automaat.
Ik vraag me ook nog steeds af waarom dat die extra 20ct er is. Maar ik trek het me niet teveel aan wegens de 100 days kaart die ik alle mensen aanraad die regelmatig gaan film kijken. Je mag er vrienden en familie ook mee op jouw kaart laten zetten. Het is zelfs goedkoper dan de studentenkaart!
Enfin, tot zover mijn reclame voor deze kaart!

Groot gelijk Zoida. Natuurlijk valt er ook veel te zeggen voor het abonnement dat je bij UGC kan krijgen. Raar eigenlijk dat Kinepolis nog niet met zo’n formule over de brug komt. Ikzelf gebruik ook veel de 100-days kaart want ik prefereer de Kinepolis zalen toch wel.

Als je in een Kinepolis-zaal aan een automaat ipv aan het loket je ticket koopt, smeren ze je die 20 cent ook aan. Het goedkoopste blijft de studentin in het loket lastig vallen. Die gasten snappen er echt wel niks van he ?

Ik heb een 100 days kaart. Dan wordt er geen 20cent extra aangerekend aan de automaat.
Ik vraag me ook nog steeds af waarom dat die extra 20ct er is. Maar ik trek het me niet teveel aan wegens de 100 days kaart die ik alle mensen aanraad die regelmatig gaan film kijken. Je mag er vrienden en familie ook mee op jouw kaart laten zetten. Het is zelfs goedkoper dan de studentenkaart!
Enfin, tot zover mijn reclame voor deze kaart!

Groot gelijk Zoida. Natuurlijk valt er ook veel te zeggen voor het abonnement dat je bij UGC kan krijgen. Raar eigenlijk dat Kinepolis nog niet met zo'n formule over de brug komt. Ikzelf gebruik ook veel de 100-days kaart want ik prefereer de Kinepolis zalen toch wel.

Boycot! Gewoon niet meer naar de cinema gaan! Gewoon wachten op de DVD!
Vroeger was een avondje cinema een leuk avondje uit. Met al die zaaltjes verspreid over het centrum van de stad.
Sinds de komst van Kinepolis en UGC zijn mijn bezoekjes aan de cinema sterk verminderd. Tegenwoordig ga ik gewoon niet meer. Kost me veel teveel voor een avondje frustratie en ergernis. ..

Meen jij dat Dramoghe? Daar had ik nog geen weet van. Dan is het helemaal uit den boze! 50 cent vragen voor het afdrukken, maar als je het dan zelf afdrukt kost het toch nog extra geld!

Tja, dat is tegenwoordig de mode hé: koop iets voor ??10 en betaal daar nog eens ??20 administratiekosten bij. Dit laatste zijn net de kleine letters die ze er nooit bij vertellen. Ze doen dit met on-line verkopen, busreizen, vliegtuigreizen, ticketverkoop, …

@Maajkel: ik doe dat ook. Laatste keer dat ik ging (Perfume, aanrader), heb ik f***ing acht euro betaald en ik ergerde mij aan al de krakende chipszakken. Huren is de boodschap, in de zetel met een man of vier, dat is veel gezelliger! En als je nog langer wacht, komen ze toch allemaal op tv ;-)

@Dramoghe: Kinepolis in Brugge? Hebben ze daar zelfs geen pauzes tussen hun films? :-p

Boycot! Gewoon niet meer naar de cinema gaan! Gewoon wachten op de DVD!
Vroeger was een avondje cinema een leuk avondje uit. Met al die zaaltjes verspreid over het centrum van de stad.
Sinds de komst van Kinepolis en UGC zijn mijn bezoekjes aan de cinema sterk verminderd. Tegenwoordig ga ik gewoon niet meer. Kost me veel teveel voor een avondje frustratie en ergernis. ..

Meen jij dat Dramoghe? Daar had ik nog geen weet van. Dan is het helemaal uit den boze! 50 cent vragen voor het afdrukken, maar als je het dan zelf afdrukt kost het toch nog extra geld!

Tja, dat is tegenwoordig de mode hé: koop iets voor ??10 en betaal daar nog eens ??20 administratiekosten bij. Dit laatste zijn net de kleine letters die ze er nooit bij vertellen. Ze doen dit met on-line verkopen, busreizen, vliegtuigreizen, ticketverkoop, …

@Maajkel: ik doe dat ook. Laatste keer dat ik ging (Perfume, aanrader), heb ik f***ing acht euro betaald en ik ergerde mij aan al de krakende chipszakken. Huren is de boodschap, in de zetel met een man of vier, dat is veel gezelliger! En als je nog langer wacht, komen ze toch allemaal op tv ;-)

@Dramoghe: Kinepolis in Brugge? Hebben ze daar zelfs geen pauzes tussen hun films? :-p

Comments are closed.