Categories
Lifelog

Verkeersduiven

“Zie je die duiven?”
Ik zat naast mijn vader in de wagen en keek door de voorruit naar boven waar een verkeerslicht over de weg hing. Op de paal die het licht droeg, zaten een 15-tal duiven. Ik knikte.
“Wist je dat die voor de politie werken?”
Met grote ogen keek ik mijn vader aan. Ik vroeg om meer uitleg.
“Wel, je weet dat je voor een rood licht moet stoppen, he? Sommige mensen doen dat niet en dat is tegen de regels. Elke keer als iemand door het rode licht rijdt, vertrekt er een duif om dat te gaan vertellen.”

Eerlijk gezegd geloofde ik het. En zelfs voor een tijdje. Als ze vroeger duiven gebruikte om post te bestellen, dan was dit nog niet zo ver gezocht, toch? In ieder geval zal ook ik dit aan mijne kleine proberen wijs te maken, wees maar gerust.

6 replies on “Verkeersduiven”

Comments are closed.