Categories
online

Ons Sandy

Ik gebruik Gcal vrij uitvoerig. Samen met Evelyne. We hebben ieders een kalender en delen die met elkaar. Verder hebben we er nog een voor verjaardagen (die verre van volledig is). Maar het is niet zo dat ik elk klein ding er in zet dat moet gebeuren.
SandyVoor kleine zaken, bv als ik niet mag vergeten een bepaalde foto naar iemand te sturen, gebruik ik sinds kort ons Sandy. Sandy is een soort reminder-service. Je stuurt haar een mailtje en zij zal je er dan aan herinneren.
Klein voorbeeld: “remind me to send picture x to person y tomorrow at 4pm”
De mogelijkheden zijn groter dan dat, maar ik laat je die wel zelf ontdekken mocht je het interessant vinden. Lifehacker zou Lifehacker niet zijn mochten ze het er al niet over hebben gehad.

14 replies on “Ons Sandy”

Wat ik aan Gcal zo handig vind, is dat dat ding smskes stuurt als reminder.
Dan wordt het pas heel leuk, dan moet je immers niet aan je pc zitten om toch een kleinigheidje te herinneren.
Tegenwoordig gebruik ik het zelfs voor onbenullige dingen die wel belangrijk zijn dat ik er aan herinnerd wordt op een bepaald moment.

Sandy lijkt me enkel mails te versturen, right ?

E-mails zijn handig om een week op voorhand aan een verjaardag herinnerd te worden, maar dat is het ook. Ik lees zelden mijn e-mails in het weekend en in vakanties ook veel minder, dus dan blijf je gewoon dingen vergeten.

Smsjes laten sturen klinkt al heel wat handiger, maar kost dat geen geld? En dan moet je ook aan de computer zitten om het te kunnen instellen.

Nee, het gemakkelijkste vind ik de kalender van mijn gsm, voor kleine en grote herinneringen. Op het ingestelde uur laat hij van zich horen en zo ben ik nog nooit iets vergeten (als ik er op voorhand aan gedacht had om het in mijn kalender te programmeren, that is).

Wat ik aan Gcal zo handig vind, is dat dat ding smskes stuurt als reminder.
Dan wordt het pas heel leuk, dan moet je immers niet aan je pc zitten om toch een kleinigheidje te herinneren.
Tegenwoordig gebruik ik het zelfs voor onbenullige dingen die wel belangrijk zijn dat ik er aan herinnerd wordt op een bepaald moment.

Sandy lijkt me enkel mails te versturen, right ?

E-mails zijn handig om een week op voorhand aan een verjaardag herinnerd te worden, maar dat is het ook. Ik lees zelden mijn e-mails in het weekend en in vakanties ook veel minder, dus dan blijf je gewoon dingen vergeten.

Smsjes laten sturen klinkt al heel wat handiger, maar kost dat geen geld? En dan moet je ook aan de computer zitten om het te kunnen instellen.

Nee, het gemakkelijkste vind ik de kalender van mijn gsm, voor kleine en grote herinneringen. Op het ingestelde uur laat hij van zich horen en zo ben ik nog nooit iets vergeten (als ik er op voorhand aan gedacht had om het in mijn kalender te programmeren, that is).

Ben het eens met Greet. De kalender op de gsm blijft het hadigst. Compact, steeds bij de hand, waardoor je ook de reminders zelden mist.

Alleen kan de interface van die dingen wel beter. Maja, can’t have it all, can ya?

Ben het eens met Greet. De kalender op de gsm blijft het hadigst. Compact, steeds bij de hand, waardoor je ook de reminders zelden mist.

Alleen kan de interface van die dingen wel beter. Maja, can't have it all, can ya?

@Anne: Dat is zeker een punt dat Sandy pas echt voor mij handig zal maken, en dat zit er ook wel aan te komen (voorlopig enkel voor US en sommige UK providers dacht ik). Maar lees vooral even iets verder.
@Greet: Blijkbaar kost het geen geld, nee (tenzij ik ergens overgelezen heb). En dat is bv met Twitter en GCal ook niet zo. It’s all in the funding ;)
@All: Ik blijf er ook bij dat een agenda enorm handig is. Maar ik heb wel een duidelijk onderscheid tussen agendapunten en todo’s. Ik wil mijn agenda daar niet mee bevuilen. Waarschijnlijk is dat iets persoonlijks.
Wat het voor mij doet werken, en dit in tegenstelling tot Greet, is dat ik wel verslaafd ben aan mijn inbox. En de manier waarop ik Gmail naar mijn hand heb gezet maakt dat dit een enorm handig iets is.

Moleskine-agenda, google calendar en een to-do-list via igoogle, maar het blijft een soep. Misschien kan Sandy helpen. Maar mijn Moleskine synchroniseren wordt wat moeilijk, vrees ik.

@Anne: Dat is zeker een punt dat Sandy pas echt voor mij handig zal maken, en dat zit er ook wel aan te komen (voorlopig enkel voor US en sommige UK providers dacht ik). Maar lees vooral even iets verder.
@Greet: Blijkbaar kost het geen geld, nee (tenzij ik ergens overgelezen heb). En dat is bv met Twitter en GCal ook niet zo. It's all in the funding ;)
@All: Ik blijf er ook bij dat een agenda enorm handig is. Maar ik heb wel een duidelijk onderscheid tussen agendapunten en todo's. Ik wil mijn agenda daar niet mee bevuilen. Waarschijnlijk is dat iets persoonlijks.
Wat het voor mij doet werken, en dit in tegenstelling tot Greet, is dat ik wel verslaafd ben aan mijn inbox. En de manier waarop ik Gmail naar mijn hand heb gezet maakt dat dit een enorm handig iets is.

Moleskine-agenda, google calendar en een to-do-list via igoogle, maar het blijft een soep. Misschien kan Sandy helpen. Maar mijn Moleskine synchroniseren wordt wat moeilijk, vrees ik.

Mijn agenda is eigenlijk heel handig ingedeeld. Op de linkerpagina staat de hele week. De rechterpagina is blanco om allerhande zaken op te schrijven, todo’s in mijn geval.

Mijn agenda is eigenlijk heel handig ingedeeld. Op de linkerpagina staat de hele week. De rechterpagina is blanco om allerhande zaken op te schrijven, todo's in mijn geval.

Comments are closed.