Categories
online

weplaythis.com

weplaythis

Sociale netwerken, hoeveel zijn er niet? Elke dag zowel je facebook als je myspace volgen is dezer dagen al een zware opdracht. Ach, er kan er altijd nog wel eentje bij, niet? Wel, weplaythis.com is er eentje (sorta) voor gamers!

Eerst en vooral een algemene waarschuwing: ze zitten nog in beta. Toegegeven, zowat alles zit nog in beta (hallo, gmail!), maar toch. Wat kunnen we op dit moment doen? Buiten de gebruikelijke vriendjes-lijst is er ook de mogelijkheid de games in jou collectie uit te stallen. Haast letterlijk, want je krijgt je games inderdaad op een rek te zien. Daarboven is er ook voorzien dat je jezelf in het uitstalraam kan zetten, want links naar jou profiel op populaire sites als flickr, youtube en twitter zijn zeer snel gelegd. Zo ook, bijvoorbeeld, naar mygamercard.net. En ik hoop echt dat er meer integratie gaat komen met deze site. Waarom? Op weplaythis.com kan je zeggen welke game je op dit moment aan het spelen bent. Zeer leuke feature die wel potentieel heeft, maar het is wel onhandig. Ik zie mezelf niet telkens vooraleer ik een spel ga spelen naar deze site huppelen om te zeggen dat ik het ga spelen. Nee, automatisatie zou heel handig zijn en daar zou mygamercard.net, of gewoon de gamercard zelf, zeer veel kunnen betekenen voor xbox spelers (hoewel het niet enkel voor xbox is hoor).

Verder hebben we, buiten een blog (maar wie heeft er NOG een extra blogservice nodig?) en een “playground” (wat blijkbaar niet veel meer is dan een plaats waar je wat foto’s kan uploaden) ook nog de “groups”. En daar kan ik wel wat leuks voor bedenken, zeker als we die automatisatie er ooit door zouden kunnen krijgen.

Kort samengevat is het in mijn ogen een zeer leuk initiatief met veel mogelijkheden, maar zitten we nog wel in een zeer vroeg stadium. Op dit moment is het nog niet opengesteld aan het publiek en geraak je er enkel in op uitnodiging.

Mijn profiel

3 replies on “weplaythis.com”

Comments are closed.