Categories
Lifelog Literatuur

Librarything met de cuecat

Zo een lijstje met al je boeken, klinkt dat niet leuk? Een overzichtje als het ware, misschien met de mogelijkheid om er in aan te duiden aan wie je, eventueel, er een hebt uitgeleend. Ja, daar droom ik al lang van. Niet alleen voor mijn boeken, ook voor DVD’s is dit dringend nodig.

LibraryThing is zo een site die vrij populair is en je naast die mogelijkheden ook nog een sociaal aspect biedt. En er was iets dat bij die LibraryThing mijn ogen deed glinsteren: Een barcodescanner genaamd cuecat. En voor maar $15. Hebben we dat besteld? Ja, dat hebben we besteld, en dat lag thuis te wachten terwijl ik op vakantie was (ocharme).

Dus ben ik er maandag (buiten al het andere werk) ook even mee bezig geweest. Je plugt het ding in een vrije USB slot (wat tegenwoordig een ramp aan het worden is), zet je keyboard op US English (dit is waar die taalbalk plots toch handig wordt) en begint vrolijk de ISBN nummers op je boeken te scannen. De Engelstalige vonden we zeer vlot bij de Amazons (US of UK) en de Nederlandstalige konden we voor het grootste deel terugvinden in de “Vlaamse Centrale Catalogus”. Het resultaat is dat je nog geen uur later 124 boeken in een lijstje online hebt staan. Er blijft nog een klein stapeltje over die we manueel moeten ingeven maar een lijstje maken van boeken was nog nooit zo leuk, vraag maar aan Evelyne ;)

Meer info over zulke online lijstjes kan je terugvinden bij Michel, die er blijkbaar wat zoals LibraryThing bij elkaar heeft gezet. Wat ik nu nog nodig heb is een soortgelijk iets voor DVD’s. Iemand?

14 replies on “Librarything met de cuecat”

@crowolf: Ik vraag me af of er wel ergens zo een database is om zoiets op te zoeken voor DVD’s.
@Tom Klaasen: Ha, van u had ik eerder de reactie “Wacht, binnen 2 weken heb je zo’n site” verwacht :p Maar idd, CD’s mogen ook.
Misschien nog eens samen zitten anders? ;)

Delicous Library (wel niet online) kan boeken/cd’s/dvd’s/video’s en zelfs games aan. Alles wat ze op Amazon verkopen wordt verwerkt. Wel spijtig dat alles lokaal draait, zodat je niet direct je nieuwe boeken aan iedereen kan tonen. ;-)

@crowolf: Ik vraag me af of er wel ergens zo een database is om zoiets op te zoeken voor DVD's.
@Tom Klaasen: Ha, van u had ik eerder de reactie “Wacht, binnen 2 weken heb je zo'n site” verwacht :p Maar idd, CD's mogen ook.
Misschien nog eens samen zitten anders? ;)

Delicous Library (wel niet online) kan boeken/cd's/dvd's/video's en zelfs games aan. Alles wat ze op Amazon verkopen wordt verwerkt. Wel spijtig dat alles lokaal draait, zodat je niet direct je nieuwe boeken aan iedereen kan tonen. ;-)

Zelf gebruiken wij met de collega’s op het werk ‘Shelfari’. Daarmee kan je een leuke virtuele boekenplank maken.
Voor degenen die eens willen zien:
http://www.shelfari.com/zoida/shelf
Mijn lijst is nog niet volledig, ik heb er momenteel gewoon wat opgezet om te zien hoe het werkt.
Spijtig genoeg werken alleen engelstalige boeken :(
Voor DVD’s en films gebruik ik VCD-db. Niet helemaal gemaakt voor enkel DVD’s, maar een online filmdatabank eigenlijk. Kan je ook extra users en zo mee aanmaken, met een heel ontleensysteem. Enige nadeel is dat je dat zelf moet hosten natuurlijk… (Hierbij geen link naar mijn verzameling, just in case :) )

Zelf gebruiken wij met de collega's op het werk 'Shelfari'. Daarmee kan je een leuke virtuele boekenplank maken.
Voor degenen die eens willen zien:
http://www.shelfari.com/zoida/shelf
Mijn lijst is nog niet volledig, ik heb er momenteel gewoon wat opgezet om te zien hoe het werkt.
Spijtig genoeg werken alleen engelstalige boeken :(
Voor DVD's en films gebruik ik VCD-db. Niet helemaal gemaakt voor enkel DVD's, maar een online filmdatabank eigenlijk. Kan je ook extra users en zo mee aanmaken, met een heel ontleensysteem. Enige nadeel is dat je dat zelf moet hosten natuurlijk… (Hierbij geen link naar mijn verzameling, just in case :) )

Ik kijk alvast uit naar je bevindingen. De vraag zal blijven: kan collectorz een database bereiken die de DVD info bevat die je nodig hebt.

Comments are closed.